Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
economic
Ample controale și sancțiuni pe plajele litoralului

Ample controale și sancțiuni pe plajele litoralului(1098)

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral continuă activitatea de inspecţie pe plajă şi acţiunea de strângere a algelor de pe întreg litoralul românesc. De la sfârşitul lunii iunie şi până în prezent, inspectorii din cadrul A.B.A. Dobrogea-Litoral au efectuat 368 de controale şi au aplicat 42 de sancţiuni contravenţionale dintre care 12 avertismente şi 30 de amenzi în valoare de 91.000 de lei. Sancţiunile au fost aplicate pentru neaducerea la îndeplinire, la termenele stabilite, a măsurilor impuse anterior.

Activitatea de inspecţie şi control a Compartimentului Inspecţia Teritorială a Apelor din cadrul A.B.A.D.L. constă în verificarea modului în care sunt respectate obligaţiile contractuale ale utilizatorilor de plajă, urmărind respectarea legislaţiei în domeniul gospodăririi apelor şi gospodării integrate a zonei costiere:
– dotările de plajă cu respectarea suprafeţelor
– gradul de igienizare
– existenţa panourilor cu instrucţiuni privind utilizarea plajei
– respectarea sectoarelor de agrement nautic pentru siguranţa turiştilor

Pe lângă această activitate, inspectorii analizează toate sesizările primite prin dispeceratul A.B.A.D.L. sau de la alte instituţii.
În perioada sezonului estival, echipele de inspectori de la A.B.A. Dobrogea – Litoral sunt sprijinite în acţiunile de control de colegii de la cele zece Adminstraţii Bazinale de Apă din ţară şi de cei de la Administraţia Naţională „Apele Române”.
Menţionăm că rolul Inspecţiei din cadrul A.B.A. Dobrogea – Litoral este de îndrumare şi control şi nu de aplicare a unor măsuri coercitive, astfel că, în urma inspectării sectoarelor de plajă, se dau măsuri de remediere a deficienţelor constatate (igienizare defectuoasă, dezafectare, nerespectarea PUZ-ului, etc), iar dacă acestea nu sunt duse la îndeplinire operatorul de plaja este sancţionat.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii