Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
ASOCIAȚIA „SWEET PEOPLE” TULCEA (copii cu diabet tip 1 si boala celiacă) implementează proiectul „NOI ȘI DIABETUL “

ASOCIAȚIA „SWEET PEOPLE” TULCEA (copii cu diabet tip 1 si boala celiacă) implementează proiectul „NOI ȘI DIABETUL “(696)

Proiectul cu finanțare nerambursabilă din fondurile speciale acordate conform prevederilor legale de Consiliul Judetean Tulcea, pe anul 2016 se va derula in perioada iulie-august 2016 în Tulcea și Sulina. Obiectivul principal al proiectului constă în îmbunătățirea calității vieții în mod direct a copiilor si tinerilor care suferă de diabet, boala celiacă si afecțiuni conexe și indirect a parinților/tutorilor acestora, prin furnizarea de informații corecte cu privire la caracteristicile diabetului si bolii celiace. Obiectivele specifice ale proiectului urmăresc sa raspundă la o parte din nevoile copiilor si tinerilor care se confruntă cu afecțiunile asupra cărora se axează prezentul proiect, acestea fiind creșterea nivelului de informare a părinților/tutorilor cu privire la diabet, boala celiacă, promovarea drepturilor copiilorși tinerilor bolnavi de diabet si boala celiacă, constatarea și dezvoltarea problemelor cu care se confruntă copiii/tinerii bolnavi, cauzate de barierele sociale, administrative, legislative, aducerea în atenția autorităților și a opiniei publice a problemelor identificate. Conform ziaruldetulcea.ro, în cadrul aceluiași proiect, se realizează o tabără la Sulina dedicată schimbului de experiență între copii si tinerii din Județul Tulcea care au aceste afecțiuni, prin desfășurarea a diverse activitați ce implică metode de educație nonformală. Scopul acestei tabere este de a creste încrederea în sine, de a deprinde obiceiuri sănătoase și cel mai important de a conștientiza că un copil cu diabet este un copil sănătos condiționat.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

COOPERATIVA LUI DRAGOMIR ȘI CELE 10 BRĂȚĂRI DE AUR (MESERII) ALE LUI MOHAMMAD
scris de Lucian Cristea
Trei oameni au ținut pe umerii lor, printr-o teribilă echilibristică, PNL Constanța în picioare. Bogdan Huțucă, liderul(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii