Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
Probleme pentru Vasile Dîncu

Probleme pentru Vasile Dîncu(1069)

Asociaţia Municipiilor din România va susţine implementarea Strategiei Naţionale pentru Dezvoltare Teritorială, în baza unui parteneriat agreat cu Guvernul, a declarat viceprim-ministrul Vasile Dîncu,ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Potrivit acestuia, au fost discutate şi alte proiecte de lege necesare, în acest moment, administraţiilor locale.

"Am discutat despre propunerea de modificări şi am lansat aici invitaţia ca Asociaţia Municipiilor să participe la modificarea Legii 50/ 1991 legat de inspecţia în construcţii şi modul de autorizare a construcţiilor. Vedem că avem, încă, în acest moment, o nevoie foarte mare de a face să dispară haosul din construcţii. Sprijinim autorităţile locale ca prin formele de autonomie şi de autoreglementare să poată să facă ordine în această zonă, de asemenea, Legea 350/2001 legată de amenajarea teritoriului şi urbanism. Avem câteva propuneri de modificare, aşteptăm avizul şi ideile pe care ni le vor da colegii noştri din această asociaţie şi să sperăm că vom reuşi să optimizăm acest domeniu", a spus Dîncu. Ministrul Dezvoltării Regionale a menţionat că în cadrul reuniunii s-a discutat, de asemenea, stadiul în care se află proiectele şi ghidurile pentru Programul Operaţional Regional (POR). De asemenea, reglementarea privind ridicarea maşinilor care blochează circulaţia ar putea fi gata în această toamnă, iar varianta agreată de Guvern cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România (AMR) este aceea ca procedura de aplicare să rămână la latitudinea autorităţilor locale. Robert Negoiţă, preşedintele AMR şi primarul sectorului 3, a declarat că sunt două abordări de soluţionare a acestei probleme, dar cea agreată la reuniune a fost ca fiecare autoritate locală să îşi facă propria procedură. "Concret, sunt două abordări. Să facă reglementările, procedura să o facă Guvernul, sau ca Guvernul să introducă în ordonanţă varianta ca fiecare autoritate locală să-şi facă propria procedură. Domnul viceprim-ministru a încurajat a doua variantă, pe care noi o susţinem cu prioritate", a precizat acesta. Actele normative în discuţie se referă la proiectul de lege pentru modificarea şi completarea OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi proiectul de HG pentru completarea Regulamentului de aplicare a OUG nr. 195/2002, aprobat prin HG nr. 1391/2006.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii