Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
Schimbarea la Față

Schimbarea la Față(741)

La 6 august, Biserica Ortodoxa prăznuiește Schimbarea la Față a Mântuitorului Iisus Hristos. Evenimentul tainic petrecut pe muntele Tabor (situat in apropierea orasului israelian Nazareth) este minunea care intareste dumnezeirea lui Iisus Hristos. Sfantul Evanghelist Luca spune ca Mantuitorul a urcat pe munte impreuna cu trei dintre ucenicii Sai cei mai apropiati, Petru, Ioan si Iacob, pentru a se ruga. Cei trei apostoli devin astfel martorii uneia dintre cele mai de neinteles minuni. Sfintele Evanghelii descriu diferit ceea ce s-a petrecut pe Muntele Tabor: Luca spune ca, in timp ce Iisus Hristos se ruga, chipul fetei Sale s-a facut altul si imbracamintea Lui - alba stralucind, in timp ce Matei insista asupra transfigurarii chipului Mantuitorului - si a stralucit fata Lui ca soarele.

In Bucuresti, puteti vizita Biserica cu hramul Schimbarea la Fata, monument istoric din secolul al XVIII-lea, situata pe strada Cutitul de Argint, la numarul 1.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MADE ZANFIR IORGUȘ
scris de Lucian Cristea
Lansarea unui candidat la alegerile locale seamănă foarte mult cu prezentarea pe piață, pe piața politică și cetățenească, a unui(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii