Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
sport
ȘASE, Doamne, șiii... DOAR TREI (din care vor ramâne maximum două...) !

ȘASE, Doamne, șiii... DOAR TREI (din care vor ramâne maximum două...) !(2135)

După turul inaugural al "U.S. Open" - 2016, care se desfășoară (în perioada: 29 august - 11 septembrie) la Flushing Meadows (New York), al patrulea și ultimul turneu de "Grand Slam" al anului (cu... cele mai mari premii din istoria tenisului, în cuantum de... de 46,3 milioane de dolari U.S.A. !), din cele NU MAI PUȚIN DE... ȘASE (6 !) fete din ROMÂNIA, care au "prins" "tabloul principal" de simplu (trei, aflate în partea superioară a clasamentului W.T.A., participante "de drept": Halep, Begu și Niculescu; celelalte trei fiind venite din "calificări: Cîrstea, Bogdan și Țig), (doar !) ... jumatate merg mai departe: SIMONA HALEP, MONICA NICULESCU și... (surpriza !) ANA BOGDAN !

În turul secund, SIMONA HALEP, "FATA-de-la-MALUL-MĂRII", va juca împotriva cehoaicei Lucie Safarova (29 de ani, locul 44 mondial, la simplu), care a învins-o, fără probleme, pe Daria Gavrilova (Australia, 22 de ani, numărul 45 W.T.A.), cu: 6-4, 6-4 !

Cât despre celelalte două ROMÂNCE calificate, iarăși vom avea un meci "fratricid" (Sic !): după ce a jucat cu... Sorana Cîrstea (!), ANA BOGDAN o va înfrunta (și) pe... MONICA NICULESCU !!!

Revenind la turul întîi, CONSTĂNȚEANCA noastră, SIMONA HALEP (24 de ani, ocupanta poziției a 5-a, în clasamentul de simplu al W.T.A. / Women's Tennis Association și "cap-de-serie" numărul 5), a trecut, cu mare ușurință (scor: 6-0, 6-2,), de Kirsten Flipkens (Belgia, 30 de ani, locul 68 mondial, la simplu), marți, pe arena principală a imensului complex sportiv: "Arthur Ashe".

De remarcat faptul că belgianca nu a reușit, până acum, în cinci (5) meciuri, să câștige... nici măcar un singur set, în fața româncei ! Cele două jucătoare se mai întâlniseră, până acum, de patru ori, iar de fiecare dată "FIGHTER-Girl" avusese câștig de cauză, fără să... cedeze vreun set ! Ultimul joc direct se disputase în 2014, la Cincinnati (Ohio, S.U.A.), când jucătoarea noastră s-a impus din nou, cu: 6-4, 6-2.

După partidă, "Simo--FIRE" a declarat: „A fost un meci dificil ! Întotdeauna este aşa, în turul întîi... Am jucat cum mi-am dorit. Îmi acord nota 9, pentru jocul de azi. Când începi turneul, ai emoţii... Trebuie să devin din ce în ce mai bună ! Muncesc mult, pentru asta, împreună cu "staff"-ul meu. Din momentul tragerii la sorţi, Darren Cahill şi-a folosit foarte bine "slice"-ul, la antrenamente, şi n-am avut probleme cu Flipkens”.

Luni, slătineanca MONICA NICULESCU (29 de ani, 58 W.T.A.) a învins-o pe Barbora Strycova (Cehia, 30 de ani, 21 WTA și "favorită" numărul 18,în acest turneu !), la capătul a două ore şi 26 de minute de joc (!), cu scorul de: 6-3, 6-7 (3), 6-1, aceasta fiind o performanță dătătoare de speranțe, pentru inimoasa olteancă ! .
Românca a avut un procentaj excelent al primului serviciu, 81%, pe care l-a cedat o singură dată. La retur, Niculescu a concretizat toate cele patru oportunităţi de "break" avute. Strycova a fost jucătoarea agresivă, cu iniţiativă, dar jocul de aşteptare al româncei a dat roade. Cehoaica a înregistrat 38 de mingi direct câştigătoare (faţă de doar 14 Niculescu), dar a comis nu mai puţin de... 57 de erori neforţate (comparativ cu cele 21 ale Monicăi) !

În urma acestui rezultat, bilanţul confruntărilor directe Niculescu - Strycova a devenit egal: 4-4 ! Românca şi-a luat revanşa după... trei (3 !) înfrângeri consecutive, una dintre ele fiind... chiar la "U.S. Open", ediția 2014, în turul al doilea...

Tot în prima zi a săptămânii, în duelul... ROMÂNCELOR (dar și al... FRUMOASELOR !): ANA BOGDAN, din Sinaia (23 de ani, 116 W.T.A.), a reușit să o învingă, după un meci de mare luptă, cu o neașteptată răsturnare de scor (0-6, 7-5, 6-2), pe târgovișteanca SORANA CÎRSTEA (26 de ani, 86 W.T.A.) !...
Menționăm că Ana Bogdan se află... în premieră pe "tabloul principal", de simplu, al unui turneu de "Mare Șlem" ! (Jucătoarea din Sinaia, în vârstă de 23 de ani, a trebuit să treacă de nu mai puțin de trei partide de calificare. Ea le-a învins, pe rând, pe: Hiroko Kuwata (Japonia, 154 W.T.A.), Ysaline Bonaventure (Belgia, 162 W.T.A.) şi Francoise Abanda (Canada, 226 W.T.A.)
Ana părea stoarsă fizic..., după cele trei meciuri pe care le avusese, deja, disputate, astfel că, în primul set al jocului cu Sorana (si ea venită din "calificări" !), nu i-a rezistat acesteia, pierzand în doar 19 minute: 0-6 ! Mai mult, și-n setul secund era condusă, cu... 0-3 ! După care... și-a "dat drumul" la joc, câștigand, mai întîi, cinci (5) ghemuri consecutive !!!

Luni, bucureșteanca IRINA CAMELIA BEGU (26 de ani, 23 W.T.A.) a fost învinsă, clar, de către Lesia Țurenko (Ucraina, 28 de ani, 99 W.T.A.): 0-6, 4-6 (un rezultat SURPRINZATOR si, bineînțeles, foarte neplăcut, pentru noi...) !

Din păcate, în noaptea de marți spre miercuri (după ora României !), cea de-a șasea (!) ROMÂNCĂ de pe "tabloul principal" de simplu, gălățeanca (născută în Caransebeș) PATRICIA MARIA ȚIG (22 de ani, 128 W.T.A., la simplu), sportivă ajunsă în turul întîi după disputarea a trei (3) partide, în "calificări", a jucat împotriva nemțoaicei Laura Siegemund (28 de ani, numărul 27 mondial).
Germanca, favorită certă, a câștigat, dar... după un meci de luptă (!), în trei seturi (scor: 3-6, 6-3, 6-2). Însă, Țig a demonstrat, încă o dată, mai ales în primul set, că este o sportivă care se poate lupta de-la-egal-la-egal cu tenismene mult mai bine cotate !...
Cele două sportive se mai întâlniseră o singură dată, chiar... în acest an, tot în S.U.A., la Charleston (Carolina de Sud): 4-6, 6-3, 6-3, pentru Siegemund !...

Jucătoarele care au acces în turul doi, la simplu, au obținut: 70 de puncte W.T.A. și un cec în valoare de 77.188 dolari U.S.A.
Cele care s-au... "împotmolit" (Sic !), în primul tur, rămân cu: 10 puncte W.T.A. şi 43.313 de dolari.

"U.S.Open"- 2016 este turneul de tenis de câmp cu... cele mai mari premii din istoria tenisului (!), în cuantum de... de 46,3 milioane de dolari U.S.A. ! Astfel, câștigatorii din probele de simplu urmează să încaseze câte un cec în valoare de... 3,5 milioane de dolari ! Finalistii de la simplu vor primi cate 1,75 milioane de dolari, în timp ce perechile câștigătoare la dublu (masculin, feminin si "mixt") vor fi rasplatiți cu câte 625.000 de dolari / cuplu.
Premiile totale vor fi cu 10% mai mari decat la precedenta editie, cea din 2015. Organizatorii au și o ținta pentru... 2017: să ajungă la... 50 de milioane de dolari americani, ca premii totale ! 

Prin comparație, cu celelalte trei turnee de "Grand Slam": la Wimbledon - 2016, premiile totale au fost în valoare (ca echivalent) de 37,2 milioane de dolari S.U.A.; la Roland Garros - 2016 au totalizat echivalentul a 35,4 milioane de dolari S.U.A., iar la "Australian Open"(Melbourne) - 2016 au cumulat 33,57 milioane de dolari S.U.A. 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

„Nu am nicio reținere
scris de Mircea Lungu
în legătură cu experimentul schimbărilor care se vor petrece”. Amorțitor, în plină lumina unei conferințe de presă, glasul ofici(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii