Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
Colocviu de poezie clasică japoneză

Colocviu de poezie clasică japoneză(654)

Societatea de Haiku din Constanţa şi revista ,,Albatros”, în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „I.N. Roman” Constanţa şi Colegiul Naţional „Constantin Brătescu” vă invită în perioada 5-7 septembrie 2016 la Colocviul național de poezie clasică japoneză, ediţia a XXIV-a, cu tema: Foto-haiku: modern şi tradiţional.

Luni, 5 septembrie, la amfiteatrul Colegiului Naţional Constantin Brătescu, începând cu orele 15.00, sunteţi aşteptaţi la un recital în lectura autorilor şi la prezentare de carte. Marţi, 6 septembrie, la Biblioteca Judeţeană „I.N.Roman”, începând cu orele 10.00, sunteţi aşteptaţi la deschiderea festivă şi la vernisajul expoziţiei de foto-haiku: Declic în silabe, ediţia a II-a. Coordonatorii de proiect sunt Oana Gheorghe şi Constantin Brosu, realizatorul fotografiilor (Bacău). Programul va include: conferinţe, dezbateri, lansări de carte, iar între orele 17.00 şi 18.00 sunteţi invitaţi la un recital de haiku/senryu/tanka/yoka/haibun/secvenţe haiku/renku, în arealul lămpii japoneze, din parcul Tăbăcărie.

Programul va continua şi miercuri, 7 septembrie, la Colegiul Naţional Constantin Brătescu, începând cu orele 9.00, când veţi lua parte la alte ateliere incitante de foto-haiku, prilej de a cunoaşte creaţia unor oaspeţi din Iaşi, Bacău, Bucureşti, Constanţa, Corbu, Craiova. Veți redescoperi, printr-o abordare interdisciplinară, valențele esteticului din poezia clasică japoneză şi nu numai. Sunt așteptați scriitorii, profesorii, elevii, precum și toți cei interesați de frumuseţea artei nipone.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

VITORIA LIPAN NU ÎȘI DĂ DEMISIA!
scris de Lucian Cristea
Ca întotdeauna, orgoliile prostești de sorginte pesedistă ne omoară. Ca și ambițiile provinciale ale doamnei premier de fier,(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • SĂ MORI RĂNIT DIN DRAGOSTE DE SPORT...
  • Al cui este Teatrul de vară din Mamaia, cine își bate acum joc de el și nimeni nu se supără?
  • SCURTA VARĂ FIERBINTE A NOULUI MINISTRU DE INTERNE
  • CASA MORTUARĂ ALBASTRĂ A PRESEI
  • CA SĂ AJUNGĂ PRIMAR, HORIA DE LA OPC ESTE CÂND CATTANI, CÂND ÎMPĂRATUL CONSTANTIN, CÂND SFÂNTA ELENA!