Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
Corina Martin, prințesa borșului de pește

Corina Martin, prințesa borșului de pește(3605)

Între atâtea festivaluri mari și mici, trebuia să existe și unul al borșului! Chiar al borșului de pește, pentru că ar putea urma festivalurile supei de roșii, ciorbei de perișoare și storceagului. Ca o recunoaștere a faptului că, pentru unii politicieni și factori de răspundere, dar nu numai pentru ei, mâncatul de borș, adică melițarea fără frontiere, reprezintă preocuparea lor de bază. Adică, pe scurt, mănâncă borș! Din punctul de vedere al celor prezentați mai sus, Festivalul borșului de pește de la Jurilovca a fost o reușită. Normal să fie mulțumiți, pentru că au mâncat borș pe săturate, ceea ce oricum făceau și fără organizarea unui festival pentru o asemenea fiertură. Dacă cei care mănâncă borș direct cu polonicul, vorba aia, nu se laudă între ei, atunci cine să o facă!

Corina Martin, prințesa turismului, că avem o sumedenie de astfel de prinți și de prințese!, nu mai contenește cu lauda de sine, de parcă, duminică, Jurilovca a fost paradisul pe pământ! A fost un circ al foametei! La ora la care ne-am aflat și noi în portul turistic Jurilovca, prințesa turismului, adică doamna Corina Martin, se învârtea în jurul propriei sale umbre, pentru că nu știa încotro să o apuce, însoțită de clarvăzătoarea sa și de niște prietene, reprezentând pesemne delegația oficială! Mărturisesc că, până la momentul Jurilovca, nu am văzut-o niciodată pe Corina Martin cu părul vâlvoi, transpirată și plină de draci, ca și amicele sale, rătăcind prin mulțimea flămândă, poate la fel de flămânde și ele! Oare ce s-a întâmplat? Au uitat organizatorii de vizita prințesei? I-a făcut cineva o farsă sau i-a dat o lecție ca să nu-și mai bage nasul acolo unde nu-i fierbe oala cu borș de pește sau orice altceva! Că prea le știe domnia sa pe toate în materie de turism, sirtaki, samba și borș de pește, că la sarmale se pricepe doar Elena Udrea. Mă mir că doamna Mariana, însoțitoarea sa, nu i-a ghicit în palmă traseul oficial, pentru că mașina sa personală era parcată aiurea pe o stradă lăturalnică! Îmbrăcată de fițe, prințesa Corina a fost nevoită să dea piept cu puhoiul de săraci veniți la Jurilovca, nu mai vorbesc de localnici, să capete ceva, chiar cu riscul de a se călca în picioare! Am văzut cozi imense la un pahar de bere și, de-a dreptul dramatic, la un pahar de...borș! Sărmanul lipovean!  În casa lui, de când mă știu, nu a lipsit niciodată borșul de pește de pe masă. Era, ca să zic așa, mâncarea celui mai ghinionist pescar, ca să nu-l numesc sărac... Și, acum, de necrezut, a ajuns la mâna manipulatorilor de voturi! Stă cu paharul întins ca să capete un pahar cu borș și o coadă istovită de pește!

Cât timp prințesa Corina își căuta busola pierdută, ca să ajungă pesemne la locul de protocol, lumea amărâtă din jurul ei se agăța cu disperare până și de o sticlă goală! Orice, ca să dovedească oricui că a fost la festival! Pe drumul spre portul turistic, coloanele de gură cască se îndreptau spre NICĂIERI, sprijinindu-se în coate de merțanele altor prinți și prințese de care țara nu duce lipsă. În vale, un fum gros și o mizerie de nedescris, dar peste toate se simțea mirosul puternic al parfumului prințesei rătăcite...Cu siguranță, Corina Martin nu a mai coborât de multă vreme cu picioarele pe pământ, în mijlocul realităților dureroase învelite în staniol, camuflate de ținutele sale de lux care contrastează vizibil cu nivelul tragic de trai al românilor! 

Numim festival orice făcătură, orice improvizație penibilă după regula leopardului și a gardului vopsit. Că totul a fost un fiasco o dovedește și faptul că, în finalul circului, cele trei doamne au ajuns să laude icrele de la Lotca! Dacă prințesa turismului a ajuns să cadă pe spate într-o unitate mizerabilă, vezi toaletele, servirea sub orice critică etc, pe unde am trecut și noi de nevoie, atunci, nu mă mai mir de ce unii dintre lucrătorii din turism și alimentație publică își fac de cap! E și aceasta o dovadă că, la noi, în foarte multe privințe, se mănâncă borș cu două polonice. Foaie verde, trei poloage, foamea la pământ mă trage! Corina Martin face parte din categoria celor care cred cu mândrie patriotică și de altă natură că se pricep la toate. La Jurilovca, a primit o lecție dură. Poate că a învățat ceva, micuța noastră prințesă! 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii