Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
Cum a dat Claudiu Palaz, decapotabilul, cu țambalul după prefect...

Cum a dat Claudiu Palaz, decapotabilul, cu țambalul după prefect...(2455)

Sunt zile când Claudiu Palaz este animat de anumite trăiri divine, ca și cum ar fi trimisul cuiva pe pământ pe post de agent specializat în binefaceri de tot genul. Cum domnia sa nu face parte din categoria politicienilor care ne dau nouă lapte, carne, pene, ouă, este nevoit să inventeze sau să provoace un subiect care să justifice rolul său conducător în societate, unul constructiv și care nu crează impresia că domnia sa arde gazul de pomană. Ca lider al PMP, filiala județeană Constanța, este un personaj monoton de când nu mai are sarcina de a menține, la sosire și la plecare, echilibrul pe toace al Elenei Udrea, frecatul portierei și pregătirea de zbor a parașutei. Deși nu știe să-i respecte pe cei care l-au ajutat în viață, fără de care ar fi rămas un simplu funcționar, e drept, cu foarte multe masterate viteză la activ, îi reamintesc că, fără Elena Udrea, Partidul Mișcarea Populară ar fi rămas un simplu măr la tarabă...Și, fără partid, unde și când s-ar mai fi manifestat domnia sa, ca și cum ar fi buricul pământului! Unde și când ar mai fi fost domnia sa șef de partid! Și, în această calitate, unde și când s-ar fi încheiat la șireturi împreună cu Felix Stroe într-o alianță scandaloasă! Gâdilat bine sub gușă de senzația pe care i-o dă buricul personal, Claudiu Palaz, zis și Claudel, a găsit, în fine, un motiv să se ia de prefectul Adrian Nicolaescu, acuzându-l, aiurea în tramvai, că tot au fost scoase din circulație, că nu a pus în practică o dispoziție a Curții Constituționale! Pe scurt, respectiva dispoziție, care nu-i dă pace lui Claudel decapotabilul, se referă la încetarea mandatului aleșilor locali în cazul unei condamnări penale. Ca să dea o oarecare greutate demersului său, domnul Palaz i-a adresat o scrisoare oficială prefectului, care mustește de mici răutăți, antipatii, amenințări voalate și, în mod deosebit, lecții la scenă deschisă, cum se întâmplă la toate școlile politice de vară. Prilej pentru Claudel de a face din nou pe deșteptul, ca în sceneta televizată cu Tararache, ia actele, dă-mi actele! Reproduc câteva fragmente care demonstrează că Palaz Claudel se crede mai mult decât este el!

"Consider că este corect şi legal pentru a nu lăsa loc de interpretări şi tensiuni în rândul aleşilor locali şi pentru a crea un climat de lucru în cadrul autorităţilor locale, iar tocmai de aceea este necesar ca Prefectul Adrian Nicolaescu să iasă cu o poziţie publică şi să lămurească dacă sunt sau nu sunt aleşi locali cărora le va fi aplicabilă decizia Curţii Constituţionale privind faptele penale săvârşite de aleşii locali care azi ocupă funcţii publice.(...)

Domnule Prefect, într-o funcţie de demnitate publică, trebuie să iei decizii şi să ai curajul să le aplici! Sunteţi reprezentantul Guvernului în teritoriu! Nu faceţi jocuri politice, pentru că, în cazul acesta, vă voi solicita demisia public!

Nu puneţi batista pe ţambal pentru că aveţi «prieteni» în partide şi vă este teamă să nu-i supăraţi! Alegătorii trebuie să ştie cu cine au votat..."


Într-o țară normală ca a noastră, după un asemenea mesaj, în ordine cronologică, urmează un șut în cur, două castane vîrtej și un bobârnac drept în nas, după care, în final, un nou șut în curul domnului prefect! Ba pe-a mamei dumneavoastră! Poate și un cap în gură marca Traian Băsescu! Parcă e mai tare în țambal Claudel decât Trăienel! Îți cer demisia, țac, pac, praf te fac! Ca și cum prefectul ar fi o glugă de coceni! Oricum, demersul său nu are nici o valoare. Poate doar din punct de vedere personal, ținând cont de dușmănia pe care i-o poartă de ani de zile prefectului Nicolaescu, care i-a stat întotdeauna în coaste precum sula lui Iliescu...Dacă tot vrea să igienizeze clasa politică,de ce nu solicită domnul Palaz măsuri severe și în cazul celor asupra cărora planează numeroase suspiciuni,fiind nominalizați în diverse rechizitorii! Să fie suspendați din funcțiile administrative sau politice pe care le dețin până la clarificarea situației. Altfel, are câștig de cauză doar cel mai tare în țambal! De moraliști nu ducem lipsă. Vin îmbrăcați în haine de lux în fața noastră și se plâng cu tupeu că curg zdrențele de pe ei!

Da cu Palatul Copiilor ce ați făcut? Poate îl luați la refec, pe această temă, și pe prefectul decapotabil Palaz! Ce zici Claudel? Nu îți vine să dai cu țambalul după câini, că pe Nicolaescu nu l-ai nimerit! 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

OPRIȚI RECRUTAREA CADRELOR PESEDISTE!
scris de Lucian Cristea
Amiralul Chițac nu reușește să se acomodeze cu dimensiunile navei “Primăria Constanța”, la comanda căreia se află, în postura (...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii