Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
Nu trage, domnule Semaca, sunt eu, Făgădău!

Nu trage, domnule Semaca, sunt eu, Făgădău!(3328)

În zilele în care umblă îmbrăcat la costum, mai ales când este ursuz sau face pe durul, cu un cunoscut săpun turcesc, Decebal Făgădău seamănă foarte mult cu câțiva dintre eroii filmelor lui Sergiu Nicolaescu. Mă refer, desigur, la seria de filme din ciclul “Cu mâinile curate”, că tot am făcut trimitere la săpunul DURU, într-o perioadă de adânci prefaceri, în materie de corupție. Ce-i drept, îi lipsește de pe cap pălăria de epocă pe care o purta, cu predilecție la serviciu, comisarul Moldovan, pe care domnia sa a pierdut-o în campania electorală, după ce a aruncat cu ea după câini. I-a luat-o o javră în fălci, exact ca în filmul cu același nume, și a dispărut cu ea în ceață. La fel procedează și Victor Ponta, care apare și dispare din PSD în funcție de starea vremii! Populația canină a orașului, care a dat de greu, îl regretă enorm pe fostul viceprimar Gabi Stan, care nu-i atingea nici măcar cu o frunză! Greu de înțeles această atitudine, cu atât mai mult cu cît frunza făcea parte din obiectul său de activitate! Nu trebuia decât să fie tăiată la câini și nimic mai mult...Când avea chef să taie frunze la câini, introducea produsul în mașina de tocat documente secrete! ]n schimb, dacă avea șase telefoane mobile într-o mînă, nu răspundea, de-al dracului ce era pielea pe el, la nici unul! Asta era o dovadă clară că dumnealui se baza direct pe taxa de liniște, care nu mai este, fie-i șina de la dosar ușoară! Revin la subiect. Deși, în general, umblă îmbrăcat la trei ace, fiind înscris la un curs intensiv de fachiri, zilele trecute, domnul primar al Constanței era extrem de șifonat, ceea ce nu-i stă în caracter! Gurile rele și bârfitoare spun că ar fi participat la o întâlnire de taină cu fostul șef al administrației locale, domnul Semaca, unde ar fi avut loc un schimb de palme pe tema pierderii taxei de liniște. Definitiv și irevocabil, ceea ce pe vremea lui Radu Mazăre nu s-a pomenit în veci! Se pare că schimbul de palme s-a îndreptat într-un singur sens, edificatoare fiind replica auzită - “Nu da, bre, în cap, că sunt eu, Făgădău, domnule Semaca!

În opinia mea, un efort inutil, pentru că, oricum, după eșecul înregistrat în fața instanței, primarului îi venea să se ia singur la palme în ritm de samba, în amintirea verilor de altădată...Și de această dată, buturuga mică a răsturnat carul mare! 

Buturuga mică este Andrei Popescu, consilier independent, primul după 20 de ani, ca în romanele lui Dumas, în schema Consiliului Local Constanța! Cu certitudine, primarul Făgădău, sigur pe sistemul care, încă, funcționează, a fost convins că nimeni nu o să-i tulbure metabolismul și, ca atare, o să aibe un început de mandat liniștit...

Prima lovitură- victoria în alegeri a tânărului Andrei Popescu, singurul consilier local independent...Încercările sale de a-l minimaliza, inclusiv prin atragerea lui Mihai Petre de partea sa, au eșuat lamentabil.

Ca primar, Decebal Făgădău nu are parte de un mandat liniștit. Visa pesemne la o perioadă în care nimeni să nu-i sufle în ciorbă și dumnealui să defileze, precum boierul Juma, prin oraș, chit că nu-l cunoaște prea multă lume! Cu toate că a fost viceprimar și mâna dreaptă a lui Radu Mazăre, titlu onorific cu care se mândrea nevoie mare... În ciuda criticilor și a reproșurilor pe această temă, domnul primar este consecvent principiilor moștenite de la mentorul său! 

După ce taxa de liniște a fost desființată definitiv și irevocabil, echipa sa se gândește deja cum să pună alta în loc! Ani de zile, constănțenii au fost obligați să se supună uneia dintre cele mai aberante măsuri. O chestiune pe care Decebal Făgădău o cunoștea în calitatea sa de viceprimar! Da, dar ca și acum, în postura de primar, nu avea de gînd să renunțe la ea...De altfel, pe tot parcursul acțiunii inițiate de Andrei Popescu, consilier independent, nu a făcut altceva decât să persifleze și să ia peste picior demersurile celor care au militat pentru desființarea taxei de liniște. Victoria lui Popescu și a colaboratorilor săi schimbă fundamental datele problemei. 

Desființarea taxei de liniște reprezintă prima lovitură serioasă dată administrației Mazăre, care, ca sistem, funcționează în continuare după regulile sale nescrise, pe care Făgădău le cunoaște foarte bine.

Oricum, decizia instanței l-a lăsat fără aer pe primar...
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

OPRIȚI RECRUTAREA CADRELOR PESEDISTE!
scris de Lucian Cristea
Amiralul Chițac nu reușește să se acomodeze cu dimensiunile navei “Primăria Constanța”, la comanda căreia se află, în postura (...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii