Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
Cei cu Blaga plimbă targa

Cei cu Blaga plimbă targa(1499)

Cu scăpărici sau fără scăpărici, cu sau fără aprobarea lui Nero, niciodată nu iese fum fără foc. Chestiune valabilă pentru tot poporul, nu numai pentru cei de la ISU sau alte instituții învățate să se joace cu focul. Nu mai vorbesc de tehnocrații chibrit, care se aprind din orice! Care vorbesc cu foc de fata numită Românica, dar, în realitate, nu fac nimica! Nu am găsit altă rimă. Suntem fata cu chibrituri. De doi ani încoace, în diverse situații, am auzit vorbindu-se în termeni penali despre Vasile Blaga, zis și Buldogul, dar degeaba...Vorbe și atât, o să-mi spună cineva, invocând prezumția de nevinovăție. Da, dar suficient cât să mențină norii suspiciunii deasupra sa.

Din păcate, și deasupra PNL, care s-a trezit din senin cu o problemă de imagine în plus! De ce trebuie să tragă PNL, ăla cu numere de înmatriculare reale, pentru campania electorală a lui Traian Băsescu? Care Băsescu, se ține departe de subiect, ca și cum nici usturoi nu a mâncat! Ca președinte, desigur, habar nu a avut de mersul finanțării campaniei electorale! Și, atunci, de ce trebuie să plătească PNL oalele sparte!

Dacă tot vorbim de imagine, trebuie spus că, de la început, după ce PNL și PD și-au dat mâna într-o formulă forțată de coaliție, s-a văzut că Vasile Blaga nu se potrivește cu tiparele liberalismului. Nici măcar ca simplu cetățean! L-au dat de multe ori de gol vechile metehne și obiceiuri, ca să nu mai vorbesc de orgolii, dobândite în perioada în care, în PD fiind, era buldogul lui Traian Băsescu. Nici domniei sale nu îi pria compromisul politic cu PNL. Cel puțin, în ultima vreme, ieșirile la rampă, alături de colega Gorghiu, îl călcau serios pe nervi, mai ales de când șefa liberalilor începuse să vorbească mai mult decât domnia sa… Chiar și neîntrebată! Ca exponenți ai imaginii PNL, cei doi co-președinți se potriveau ca nuca în perete. Și ca formulă, în general, ca să împace capra și varza. De altfel, nu întâmplător s-a revenit la modelul clasic, precizez, cu un singur președinte.

Demisia, de altfel, mult așteptată, a lui Vasile Blaga a grăbit mult dorita intrare în normalitate. Sincer vorbind, în timp, se vor regla și alte chestiuni. Oricum, important este că PNL, cel autentic, s-a eliberat, în pragul alegerilor parlamentare, de o grea povară. Demisia lui Vasile Blaga are efecte pozitive și în interiorul PNL Constanța, unde dominantă a fost umbra sa, precum o altă umbră la Cozia... Perioada cea mai agitată s-a derulat în preajma și în timpul alegerilor locale, când partidul părea a fi împărțit în două. Cei cu Blaga și cei fără de Blaga. Cei fără au trăit, în acea perioadă, cu sabia lui Vasile Blaga deasupra capului. Cei cu Blaga sunt cunoscuți. Ei au dat, în acea perioadă, direcția în partid, asumându-și singuri soarta alegerilor locale la Constanța. Au mers pe mâna omului de afaceri Gabi Comănescu!

Cine a apăsat pe butonul verde?  Fantomas ?

Se știe că, încă din perioada când era tătic în Partidul Democrat, domnul Blaga avea un cuvânt greu de spus la Constanța! Și-a păstrat și cuvântul și greutatea lui, ca mare șef de partid. E firesc ca, de pe o asemenea poziție, Vasile Blaga să țină, după bunul plac, situația sub control în teritoriu. În acest context, cei cu Blaga au intenționat, la un moment dat, să forțeze demisia lui Gheorghe Dragomir din funcția de președinte al organizației județene !

La Constanța, umbra lui Vasile Blaga a început să se stingă. Se simte că partidul nu mai stă sub presiune. În aceste condiții, există șanse mari ca, până la alegerile parlamentare, PNL Constanța să se reașeze în tiparele sale tradiționale. Dragomir și Chițac, fiecare pe felia lui, au capacitatea de a asigura partidului un parcurs eficient.

Dacă nu vor să se reintegreze pașnic și să respecte disciplina de partid, cei cu Blaga nu au decât să plimbe targa!

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii