Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
ALDE Vrabie - pupat INDEPENDENȚA !

ALDE Vrabie - pupat INDEPENDENȚA !(3183)

De când a ajuns primar la Medgidia, domnul Vrabie, domnul ALDE Vrabie, e bântuit de numeroase dileme cărora nu le găsește nicio explicație logică, fiind foarte marcat din punct de vedere personal. Principala dilemă: “A fi sau a nu fi independent”! Aceasta e întrebarea care persistă în discursul domnului ALDE Vrabie adresată tigvei în ziua internațională a zâmbetului.

Atenție, e “pericoloso sporgersi”! A fi sau a nu mai fi independent. Mai iese, în ziua de astăzi, vreun gheșeft electoral din povestea asta? Cu siguranță, dacă îl întrebi de ce a renunțat la statutul de indpendent, ca să devină brusc membru de partid cu foncție la ALDE, o să dea vina pe marțieni! De când este, într-un cadru onorific, primar la Medgidia, marțienii, care înlocuiesc gărgăunii, joacă un rol important în viața sa, fiind factori decizionali. Ei au decis ca domnia sa să uite, pe distanța de la mână până la gură, toate promisiunile făcute în campania electorală. Bine că are mâna scurtă, că, altfel, uita și cum îl cheamă!

Deși este un personaj al concretului, nu își explică de ce atâta amar de vreme a hulit politicul și partidele în ansamblul lor! De unde îi venea lui pe gât greața aia totală față de indivizii înregimentați politic, pe care, atunci când îi prindea la cotitură, îi făcea de doi bani! Pe bune, pentru că, poate nu o să mă credeți, dar chiar atâta valorau...De ce îi critica domnia sa pe cei care, într-o manieră jalnică, se subordonau unui partid și se gudurau pe lângă un politruc mediocru din toate punctele de vedere! Când combătea, cocoțat pe gardul Primăriei Peștera, doar el singur, ca independent, sărind furibund la gâtul clasei politice, de unde aduna domnia sa atâta mânie proletară!

Juca al dracului de bine rolul independentului intransigent, incoruptibil și dârz. Ca să nu mai vorbim despre ceea ce pățesc cei care se joacă cu focul... Cădea, ca împușcat din senin, pe scena de la Peștera, unde era primar, spre disperarea celor care credeau în platforma și steaua lui din frunte. Juca teribil de bine rolul lui Peneș Curcanul într-un picior și, când situația comunei o impunea, făcea, ca nimeni altul, pe mortul în păpușoi.

Era frumos de independent și, uneori, părea că stă cu piciorul lui de mușchetar pe toți activiștii de partid care îi dădeau târcoale. Dacă ar fi făcut politică, domnul Zorro ar fi furat-o rău de tot de la domnul primar, care ne dă nouă, la toți, lapte, carne, pene, ouă...Își dezvelea teatral pieptu-i de aramă și îi înfrunta direct pe politicienii parveniți. Care ești bă, Semaca, și nu vrei să ieftinești apa? Veneau românii din întreaga țară să vadă minunea de independent, cum poate el, săracul, să reziste ispitelor venite dinspre politic! În cele din urmă, a cedat!

A dat independența pe ALDE, un fel de furgonetă în politică! Pupat independența! S-a ales praful de mitul Vrabie, despre care se spunea, trecând de la Peștera la Medgidia, că nu are rău de înălțime. Aiurea. Când era independent, făcea pe uliul și zbura amenințător deasupra tuturor. Figuri de Peștera! 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii