Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
DOMNULE CĂUTIŞ, NE VINE SĂ FACEM PIŞ

DOMNULE CĂUTIŞ, NE VINE SĂ FACEM PIŞ(2139)

Ne vine să facem piş nu pentru că am băut prea multă bere sau avem probleme cu prostata. Ci pentru ce vedem ce se petrece în politica constănţeană. Pentru PSD, Constanţa a devenit un fel de poligon de încercare, sau, ca să fim în ton, un fel de „Bricul Mircea”, o navă şcoală a ciudăţeniilor politicii româneşti. La alegerile trecute, în 2012, Victor Ponta a trimis în braţele lui Mazăre, ca să-l posteze pe un loc eligibil, pe personajul de carnaval Remus Cernea. Ajuns deputat de Marea Neagră, Remus Cernea a făcut o groază de lucruri pentru constănţeni. Spre exemplu, a încercat să iniţieze o lege în care delfinii să fie declaraţi persoane non-umane. Sau, şi mai tare: a militat năpraznic pentru legiferarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. Şi eu, când l-am văzut cu părul ăla mare strâns în coadă la spate, am crezut că-i rocker. Ce ţeapă.

Uite că nici alegerile de acum, care bat la uşă, nu sunt lipsite de surprize. De astă dată, locul lui Remus Cernea, este luat de pe listele PSD Constanţa de un jurnalist – sau, hai să-i spunem mai bine, unul care a lucrat în presă, că e mai aproape de adevăr - pe numele lui Alexandru Căutiş. Faptul că un jurnalist alege să intre în politică nu este nici nou, nici de blamat. Fiecare îşi alege drumul pe care-l vrea în viaţă. Nici să te înscrii în PSD nu este o crimă. Nici măcar o infracţiune banală.

Atunci, de ce atâta scandal cu acest Căutiş care s-a înscris în PSD Constanţa şi vrea un loc pe listele de deputaţi.

Individul a lucrat la revista „Kamikaze”. Nici asta nu e de hulă. Singura problemă este că revista nu se pupă deloc cu PSD-ul. Este ca şi cum la anul 1600 s-ar fi înfiinţat „Academia Giordano Bruno”, iar decan ar fi popa care l-a condamnat pe savant la ardere pe rug şi care ar mai şi preda lecţia cu Pământul care se învârte. Ia priviţi ce titlu are „Kamikaze” chiar în ziua în care Căutiş semna adeziunea de înscriere în PSD: „Comunicat BOR: “Bucureștenii care nu au timp să meargă la Iași pot pupa moaștele lui Ion Iliescu”. În același comunicat, BOR îl invită pe Nea Nelu să stea acasă zilele astea sau în orice caz să nu meargă la Iași, că deturnează coada la Sfânta Parascheva și e păcat.”

Căutiş a luat în serios gluma. Chiar se duce să pupe moaştele lui Iliescu, cu acte în regulă de supus al său.

Dacă mai adăugăm şi faptul că atunci când era invitat pe la televiziuni, Căutiş făcea spume la gură împotriva lui Dragnea, alături de cel care-l denunţase pe liderul PSD că măsluise Referendumul, începem să ni se contureze profilul moral al acestui individ, cu iz de jigodie, care salivează atunci când simte puţin miros de ciolan.

Şi pentru că am pomenit de ciolan, ne dăm seama ce jos s-a ajuns la Constanţa. Nici măcar nu mai suntem beliţi de dulăi adevăraţi, care înghit ciolanul din cel mult două îmbucături, ci de potăi de mic litraj, care latră subţire şi isteric pe lângă câte un oscior. Mazăre, Strutinsky, Nicuşor Constantinescu sunt amintire. Rea, dar amintire. Locul le-a fost luat de ţucălarii lor: Decebal Făgădău, Horia Țuțuianu și atâția alții... Iar acum, pentru că se apropie alegerile, au început să se aciueze pe lângă liste şi ţucălarii ţucălarilor, slugile slugilor lui Mazăre, Strutinsky şi Constantinescu.

Aşa cum este acest Alexandru Căutiş.

Scuzaţi! Iar îmi vine să fac piş.

 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

CHIȚAC ȚINE CU DINȚII DE TAXA LUI MAZĂRE
scris de Lucian Cristea
Vergil Chițac trăiește printre sateliți, singura lui preocupare fiind amânarea sfârșitului lumii. Și încă ceva. După el, ca prim(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii