Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
SENATORUL  SCUFUNDAC

SENATORUL SCUFUNDAC(3607)

Dorel Onaca și Robert Turcescu, acoperit sau neacoperit?, precum oala aflată pe foc, aceasta-i întrebarea, au fost trecuți pe listele PMP Constanța, în perspectiva alegerilor parlamentare. Pentru Claudiu Palaz, un fel de Mărgelatu fără mărgele și cu calul vărgat, nominalizarea celor doi candidați de către Traian Băsescu reprezintă o chestiune existențială. Și, ca și în cazul Vrabie, revin din nou la Hamlet. Întrebare. Dacă tot își bagă Traian Băsescu nasul peste tot, face și desfac liste el centrează, el dă cu capul, inclusiv în gura unui comerciant arab, mai merită să fii președintele filialei Constanța a PMP? Ca întotdeauna, în cazul domnului Palaz, problemele sale existențiale se extind și la alte teme, ceea ce pe domnul Hamlet îl obosește enorm. Cu toate acestea, nu se poate abține să nu lanseze o temă generală. Citez: “A fi sau a nu fi glugă de coceni!” Aceasta-i întrebarea, valabilă și în cazul PSD, unde au apărut pe liste tot felul de trecători, gazetarii lui pește, de pildă, care nu au nici o legătură cu politica sau cu partidul în cauză!

Revin la PMP, unde dilemele se înmulțesc pe metrul pătrat. Care este legătura dintre politica făcută după ureche și otită ? Răspuns - urechismul de care suferă până și cei despre care nu scrii în astfel de termeni, dar ei se simt! Mă rog, fiecare cu obsesiile lui! Revin la PMP, pentru că sunt curios să aflu care este starea de spirit a unui lider județean important confundat de Băsescu cu sensul giratoriu de la butelii, care trebuie ocolit... Înțeleg că domnii Onaca și Turcescu au fost puși pe liste pentru că așa au vrut mușchii lui Băsescu, ceea ce nu reprezintă un secret. De altfel, se știe că întotdeauna ultimul cuvânt îl au mușchii domniei sale. Când era primarul capitalei, lovea foarte bine și cu capul!

Revin la subiect. După ce s-a lepădat de lingăii din presă, inclusiv de lingăii de clanțe, care seamănă cu liliecii din peșteri, Traian Băsescu s-a simțit dator să-i premieze pe cei doi colaboratori ai săi, ca să nu rămână chiar fără niciun aliat pe pământ! Lingăi, lingăi, da îi plăcea la nebunie domnului Băsescu să fie tămâiat în postura unui presupus lider regional!

Revin la Onaca și Turcescu. Cum să le răsplătească loialitatea? Pentru că au fost repartizate vrac, precum bombonelele de pe colivă, stelele de general s-au terminat încă de pe vremea lui Oprea, zis izmană. Medaliile nu depășesc clasa a III-a, ceea ce nu se pretează pentru un băiat cu carte precum Turcescu, care a fost făcut colonel la seral...Insignele sunt ruginite. Prime nu se mai dau. Posturile de ambasadori s-au vărsat… Cetățean de onoare al orașului cutare, vorba aia, nu rentează…

Dar un loc pe listele parlamentare ale PMP?   Înaintea celor care au pus umărul la apariția partidului pe scena politică? Înaintea tuturor? Și ce-o să zică Palaz? Depoul? Nu, președintele. În PMP, există un singur președinte - Traian Băsescu! Palaz a riscat o singură dată. Atunci când i-a trântit ușa în nas Elenei Udrea, obligată să coboare cu parașuta. De atunci, mucles! Bun.

Care este legătura dintre Robert Turcescu și electoratul constănțean? Acoperit sau neacoperit, nu contează…

Onaca? Preventiv, după ce a simțit că intră la apă, domnul Băsescu și-a tras, cum se spune, scafandru salvator în persoana lui Dorel Onaca. Campion absolut la scufundări, fără a-i intra apă în urechi, Onaca a mai funcționat ca geamandură pentru Ion Iliescu, Corneliu Vadim Tudor, Vasile Pistolea etc. E un bun scufundac, rața cu gâtul roșu, face pluta pe toate părțile, chiar bulbuci, dar nu înțeleg care este legătura dintre domnia sa și politică! Și care-i problema? Tot Onaca este în față! În prezent, mâna dreaptă a lui Băsescu, ocupă o poziție importantă lângă urechea ascultătoare a fostului președinte, influent, secretar general în PMP la nivel național, fost combatant în disputa cu cei care au organizat referendumul pentru destituirea lui Traian Băsescu din funcția de președinte al României, constănțean, scafandru, salvatorul marinarilor abandonați de statul român în diverse porturi ale lumii, specialități - mici și chefal în sare la grătar.

Merită un loc de senator în Parlamentul României? Dincolo de orice, puterea lui Onaca stă în mușchii lui Băsescu.

Într-o oarecare proporție, teoria este valabilă și pentru Turcescu Robert, care a dat gazetăria pe politică!

Cu Onaca senator în coaste, precum sula invocată, cândva, de Iliescu, nu cred că domnul Claudiu Palaz, fire înțepată, are un viitor prea roz în PMP …
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

OPRIȚI RECRUTAREA CADRELOR PESEDISTE!
scris de Lucian Cristea
Amiralul Chițac nu reușește să se acomodeze cu dimensiunile navei “Primăria Constanța”, la comanda căreia se află, în postura (...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii