Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
Neptun TV a obținut o nouă licență de emisie!

Neptun TV a obținut o nouă licență de emisie!(1026)

În ședința de ieri de la CNA, Neptun TV a obținut o nouă licență de emisie.

Astfel, NTV va reveni pe micile ecrane în cel mai scurt timp. Noua licență Neptun TV a primit votul a șapte membri CNA. Împotrivă a votat un singur membru, Gabriel Tufeanu. Neptun TV va putea emite după ce va primi și autorizarea de emisie, tot din partea Consiliului Național al Audiovizualului. Acest lucru se va întâmpla în următoarea ședință a CNA. Înainte de obținerea noii licențe, în aceeași ședință, a fost supusă la vot prelungirea vechii licențe. Procedura prevede că este nevoie de minimum șase voturi 'pentru'.

Surprinzător, solicitarea Neptun TV a primit cinci voturi 'pentru' și trei 'împotrivă'.

Membrii CNA care s-au opus sunt cei susținuți de PSD în timp ce la conducerea partidului se afla Victor Ponta: Radu Herjeu, Maria Monica Gubernat și Gabriel Tufeanu. Conducerea televiziunii consideră un grav abuz faptul că și în Consiliul Național al Audiovizualului am asistat la un vot politic și că votul contravine flagrant deciziei judecătorului sindic din dosarul de insolvență al SC SOTI CABLE NEPTUN SRL care a aprobat planul de reorganizare.

Vechea licență a Neptun TV a expirat la începutul acestei luni. Firma SC SOTI CABLE NEPTUN SRL, care deține postul de televiziune, a depus la CNA toate documentele necesare prelungirii licenței de emisie. Compania aflată în insolvență a obținut acordul tuturor celor cinci categorii de creditori, iar decizia instanței de confirmare a planului de reorganizare a venit abia pe data de 3 octombrie, la o zi după ce vechea licență a expirat. Timp de două săptămâni, Consiliul Național al Audiovizualului nu s-a întrunit pentru că membrii nu au venit la serviciu.

CNA are 11 membri cu rang de secretar de stat. Potrivit statutului, aceștia trebuie să se întâlnească de două ori pe săptămână, în zilele de marți și joi, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat de la începutul acestei luni și până astăzi. În tot acest timp, Neptun TV și-a suspendat emisia, lucru care a provocat pagube însemnate pentru că televiziunea nu a mai putut să își onoreze contractele de publicitate încheiate. Acest lucru a cauzat probleme financiare societății aflate în plin proces de insolvență și vine în contextul în care firma ar trebui să funcționeze și să plătească angajamentele către creditorii printre care se numără și statul român, prin ANAF. Cele două săptămâni fără emisie au adus un grav prejudiciu de imagine televiziunii Neptun TV, prima televiziune privată din România care timp de 21 de ani a emis fără nicio zi de întrerupere.

Absența on-air a televiziunii poate duce la scăderea credibilității atât în rândul agenților economici, cât și a telespectatorilor. Din păcate, Neptun TV nu va fi difuzat în continuare pe micile ecrane pentru că are nevoie de autorizarea de emisie, document care va fi aprobat tot în cadrul unei ședințe a CNA. În plus, funcționarea în baza unei noi licențe va presupune refacerea contractelor Neptun TV atât cu societățile de cablu, cât și cu alți parteneri.

În tot acest timp, Neptun TV poate fi urmărit în continuare, online, pe ntvonline.ro, dar și pe Facebook pe pagina Reporter Neptun TV.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

COOPERATIVA LUI DRAGOMIR ȘI CELE 10 BRĂȚĂRI DE AUR (MESERII) ALE LUI MOHAMMAD
scris de Lucian Cristea
Trei oameni au ținut pe umerii lor, printr-o teribilă echilibristică, PNL Constanța în picioare. Bogdan Huțucă, liderul(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii