Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
CAZINOUL DIN CONSTANŢA SE DESCHIDE PENTRU O EXPOZIŢIE DE ARTĂ CONTEMPORANĂ!

CAZINOUL DIN CONSTANŢA SE DESCHIDE PENTRU O EXPOZIŢIE DE ARTĂ CONTEMPORANĂ!(786)

Cazinoul din Constanţa va fi redeschis în acest weekend pentru a găzdui o expoziţie inedită de artă contemporană.

Constănţenii sunt invitaţi astăzi, 21 octombrie, de la ora 18.00, la Cazino, unde va avea loc vernisajul expoziţiei Sincronic 2016.

Demersul expozitiv reuneşte artişti cunoscuţi precum: Gheorghe Fărcașiu, Georgiana Cozma, Lucian Țăran, Oana Florică, Liliana Marin, Elena Ilash, Iulian Vîrtopeanu, Simona Antoniu, Vasile Filip, Iliya Yancov, Matei Dumitrescu, dar şi artişti multimedia: Goran Mihailov, Radu Tancău, Andrei Stoian, Marian-Mina Mihai, Radu Fulga. Expoziţia se bucură de sprijinul arhitectului Maria Duda şi a graphic designerilor Eduard Constantin şi Raluca Niculae.

"Această a doua etapă a proiectului SINCRONIC, ce pune în scenă, în perioada 21 – 23 octombrie 2016, în incinta Cazinoului Constanța, în formula unei instalații multimediale, rezultatele laboratorului de lucru în fabrică, la care publicul este provocat să participe. Artistul se pune în scenă, performându-și propriul rol de artist-autor al lucrării din fața publicului, mediind astfel un al doilea strat al practicii colaborative, de data aceasta cu vizitatorul. Artistul ca autor și publicul în calitate de co-autor contribuie astfel la crearea unui nou spațiu de cercetare artistică și socială, care să permită reconfigurarea percepției audio-vizuale asupra contextului spațio-temporal. Expunerea de tip instalațional facilitează contextul în care obiectul de ceramică sculpturală / monumentală, arta video, artistul și publicul se întâlnesc într-un traseu performativ, de conștientizare a stimulilor și a reacțiilor individuale“, anunţă organizatorii.

Expoziţia va fi deschisă vineri, de la ora 18.00 la 20.00, sâmbătă, între 11.00 şi 20.00 şi duminică, între 11.00 şi 17.00.

INTRAREA ESTE LIBERĂ.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

AMINTIRI DESPRE FLOTĂ
scris de Lucian Cristea
Am apucat anii în care cu greu o navă găsea o dană liberă în Portul Constanța. Nu am studii de specialitate, nu am absolvit Marina, (...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • SĂ MORI RĂNIT DIN DRAGOSTE DE SPORT...
  • Al cui este Teatrul de vară din Mamaia, cine își bate acum joc de el și nimeni nu se supără?
  • SCURTA VARĂ FIERBINTE A NOULUI MINISTRU DE INTERNE
  • CASA MORTUARĂ ALBASTRĂ A PRESEI
  • CA SĂ AJUNGĂ PRIMAR, HORIA DE LA OPC ESTE CÂND CATTANI, CÂND ÎMPĂRATUL CONSTANTIN, CÂND SFÂNTA ELENA!