Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
PNL condamnă ferm gafele și nepăsarea ASF privind piața RCA

PNL condamnă ferm gafele și nepăsarea ASF privind piața RCA(1002)

În opinia PNL, subiectul polițelor RCA pare departe de a fi pe deplin lămurit și clar reglementat chiar și după lungul șir de discuții și negocieri, cereri, scandaluri și proteste din ultima perioadă de timp.

Ca parlamentari liberali considerăm că este de datoria Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) să lucreze pentru echilibrarea și consolidarea sistemului asigurărilor RCA în România și să trateze această problemă stringentă în regim de urgență și cu atenția cuvenită, având în vedere impactul major pentru cetățeni, dar, mai ales, pentru un număr însemnat al operatorilor economici din România.

PNL consideră că ASF nu își face prea bine treaba, tratând cu superficialitate cele mai importante chestiuni apărute în domeniu, piața RCA necontenind să aducă la suprafață tot felul de nereguli și abuzuri, începând cu prețurile RCA mult umflate pe spatele și în dauna cetățenilor români și continuând cu falimentul pe grabă al societăților Carpatica și Astra.

PNL avertizează că un astfel de comportament din partea reprezentanților ASF este inadmisibil și atenționează că aceștia nu mai pot ignora că există un blocaj pe piața asigurărilor, de vreme ce gestionarea privind situația referitoare la RCA continuă să suscite în mod constant confuzii și nemulțumiri și crează o serie de probleme cetățenilor și transportatorilor.

În calitate de președinte al Comisiei pentru transporturi și infrastructură din Camera Deputaților condamn ferm gafele și nepăsarea ASF și trag un semnal de alertă cu privire la impactul pe care o astfel de atitudine îl poate avea asupra competitivității și dezvoltării economiei românești în raport cu jucătorii din piața europeană și cum aceasta ar putea afecta inclusiv creşterea economică a ţării.

PNL încurajează și susține o viziune prin care în piața RCA să existe prețuri corecte și condiții loiale de concurență, iar ASF să își îndeplinească rolul său de a veghea, promova predictibilitatea, trasparentizarea și, bineînțeles, stabilitatea activității de asigurare, dar și de a apăra, în mod concret, drepturile asiguraților.


Mihai Lupu
Deputat PNL Constanţa 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

„Sunt un candidat asumat”
scris de Mircea Lungu
Dețin, de ceva timp, o olografă proslanie de recomandare a distinsului candidat, un candidat asumat, cum se recomandă pe ici-colo, victi(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii