Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
economic
TULCEA: Culturi agricole calamitate

TULCEA: Culturi agricole calamitate(867)

Peste 52 de mii de hectare de culturi agricole au fost calamitate în judeţul Tulcea, fie în urma inundaţiilor, fie a secetei din vară, arată ultimul bilanţ al Direcţiei Agricole. Judeţul Tulcea are o suprafaţă de 160 de mii de hectare ce poate fi irigată, însă pe doar 9 mii de hectare s-a pus în funcţiune sistemul.

Directorul adjunct al Direcţiei Agricole Tulcea, Vasilica Ciorbă, spune că seceta pedologică a dus la compromiterea culturilor de toamnă.

52.461 hectare reprezintă suprafața calamitată, culturile comprimise având un grad de afectare cuprins între 30 și 100%. Temperaturile ridicate au dus la reducerea biomasei abținându-se astfel producții semnificativ de mici”, a declarat directorul adjunct al Direcţiei Agricole Tulcea.

Potrivit solicitărilor trimise Ministerului Agriculturii, pagubele provocate de calamităţi în judeţul Tulcea se ridică la 2 milioane de lei.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PODUL DE LA MEDGIDIA - O ALTFEL DE POARTĂ A SĂRUTULUI
scris de Lucian Cristea
În studenție, când mergeam acasă, la Constanța, ieșeam la fereastra trenului ca să văd gara Medgidia. cu mult înainte ca trenul s(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii