Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
economic
TULCEA: Culturi agricole calamitate

TULCEA: Culturi agricole calamitate(932)

Peste 52 de mii de hectare de culturi agricole au fost calamitate în judeţul Tulcea, fie în urma inundaţiilor, fie a secetei din vară, arată ultimul bilanţ al Direcţiei Agricole. Judeţul Tulcea are o suprafaţă de 160 de mii de hectare ce poate fi irigată, însă pe doar 9 mii de hectare s-a pus în funcţiune sistemul.

Directorul adjunct al Direcţiei Agricole Tulcea, Vasilica Ciorbă, spune că seceta pedologică a dus la compromiterea culturilor de toamnă.

52.461 hectare reprezintă suprafața calamitată, culturile comprimise având un grad de afectare cuprins între 30 și 100%. Temperaturile ridicate au dus la reducerea biomasei abținându-se astfel producții semnificativ de mici”, a declarat directorul adjunct al Direcţiei Agricole Tulcea.

Potrivit solicitărilor trimise Ministerului Agriculturii, pagubele provocate de calamităţi în judeţul Tulcea se ridică la 2 milioane de lei.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

DANCU - JUDECAT DE PESEDIȘTI ȘI “EXECUTAT” DE LIBERALI!
scris de Lucian Cristea
Ce soartă ingrată a avut și Constantin Dancu, polițist de viță nouă, modern din cap până în picioare, ținută, comportament, alu(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii