Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
economic
Anca Nedea (ANT): Putem lua fonduri europene generoase, trebuie asocieri între operatorii din turism și ceilalți actori

Anca Nedea (ANT): Putem lua fonduri europene generoase, trebuie asocieri între operatorii din turism și ceilalți actori(1016)

 Președintele Autorității Naționale pentru Turism, Anca Pavel-Nedea, promovează, într-o campanie desfășurată la nivelul marilor orașe din țară, nevoia stringentă de creare a unor asocieri între operatorii din turism și cei din celelalte domenii, pentru atragerea de fonduri europene, care ar putea oferi finanțarea necesară pentru proiectele mari din România.

Nedea a explicat că fondurile europene din domeniul turismului, care sunt accesibile pe programele din România, nu mai sunt atât de generoase în cadrul bugetar multianual 2014-2020, însă se pot scrie proiecte, care să vizeze finanțări consistente, pentru a fi depuse direct la Comisia Europeană.

De asemenea, aceste asocieri, care pot să fie dezvoltate pe trei paliere — local, regional și central — sunt instrumente recunoscute la nivel european, cu care alte țări operează de multă vreme. Prin aceste asocieri se va putea contura și o strategie coerentă, necesară turismului din România, care să depășească nivelul de sumă a tuturor planurilor, mai mult sau mai puțin sustenabile, pe care și le fac diverși operatori și actori din domeniu în legătură cu propria afacere. În opinia președintelui ANT, este necesar ca asocierile să apară în urma eforturilor unor persoane care fie lucrează în domeniul turismului în diferite instituții publice, fie provin din mediul privat sau din cel universitar. 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
https://www.ctbus.ro/ConsultarePublicaTraseeConstanta/

Editorial

REÎNVIEREA ȘI AUTONOMIA
scris de Lucian Cristea
Marți seara. Trei ceasuri rele cu repetiție prin NOUA TRADIȚIE. Din inițiativa Tomitanului, s-a inaugurat Epoca Repetiției. De la aces(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii