Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
economic
IMM-urile premiate în Topul Național al Firmelor Private din România au realizat o cifră de afaceri de 10 miliarde lei

IMM-urile premiate în Topul Național al Firmelor Private din România au realizat o cifră de afaceri de 10 miliarde lei(723)

 Firmele mici și mijlocii private din România, premiate în cadrul celei de-a XXIV-a ediții a Topului Național al Firmelor Private din România, au realizat o cifră de afaceri de 10 miliarde de lei, în timp ce profitul brut înregistrat depășește un miliard de lei, a declarat Florin Jianu, președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), care a participat la Topul Național al Firmelor Private din România.

Potrivit șefului CNIPMMR, mediul de afaceri din România trebuie ajutat de stat, prin măsuri ce vizează debirocratizarea, stimularea forței de muncă și a finanțării pentru IMM-uri.

“Am reușit lansarea unei cercetări interesante, Carta Albă a IMM-urilor. În acest document am inserat o serie de probleme cu care ne confruntăm, iar principalele trei probleme ale întreprinzătorilor sunt birocrația serioasă, lipsa forței de muncă și lipsa acută de finanțare a IMM-urilor. Mediul de afaceri trebuie să devină din ce în ce mai important și este nevoie de înființarea unui Consiliu Consultativ care să funcționeze pe lângă autorități locale, pe lângă primari. Un lucru foarte important este deschiderea de birouri de investiții la Consiliile județene, respectiv primării’, a menționat Florin Jianu.

De asemenea, acesta a susținut ideea că, după 25 de ani în care mediul politic a transmis mediului de afaceri ce să facă, a venit vremea ca mediul de afaceri să spună ceea ce vrea să facă. Un număr de 150 de firme private din România, mici, mijlocii și micro, au fost premiate, pe 25 octombrie, pentru activitatea derulată în cursul anului 2015, în cadrul ediției a XXIV-a a Topului Național al Firmelor Private din România, eveniment organizat de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), în parteneriat cu Ministerul Economiei, Comerțului și Relației cu Mediul de Afaceri (MECRMA). Cele 150 de societăți comerciale premiate s-au clasat pe primele trei locuri în clasamentele generale la nivel național, pe categorii: microîntreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii și mari, Clasamentul Național pe domenii de activitate — cod CAEN (microîntreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii și mari) fiind acordate și premii pentru Excelență în Afaceri. Premierea s-a făcut pe baza unor criterii, precum: performanță globală, productivitate, cifră de afaceri și profit brut.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

POVESTEA UNEI MIRESE PE CARE NU O FURĂ NIMENI
scris de Lucian Cristea
Din ce în ce mai mult, în ultima vreme, furatul miresei de la nuntă se dovedește a fi un obicei plictisitor și păgubos! Am spus “p(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii