Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
Telekom lansează catalogul electronic pentru digitalizarea şcolilor din România

Telekom lansează catalogul electronic pentru digitalizarea şcolilor din România(747)

  Telekom Romania distribuie în exclusivitate un pachet digital pentru şcoli, pachet ce include tableta şi conectivitate la internet, plus acces la platforma de management educaţional Adservio.

Pachetul contribuie la organizarea eficientă a procesului educaţional din România, îmbunătăţirea actului didactic, eliminarea acţiunilor birocratice şi creşterea interactivităţii dintre profesori, elevi şi părinţi. În plus, platforma funcţionează ca un liant între unităţile de învăţământ şcolar şi fiecare dintre părţile implicate – minister, inspectorat, directori de şcoli, departamentul de secretariat, profesori şi diriginţi, părinţi şi elevi.

Pachetul de bază include o tabletă Lenovo MIIX 310 cu sistem de operare Windows 10 preinstalat pentru profesori şi conectivitate mobilă 4G (prin SIM) si acces la platforma Adservio, la un preţ per elev începând de la 1,99 euro pe lună, preţ fără TVA. Preţul final al soluţiei pentru fiecare unitate de învăţământ se calculează în funcţie de volumul de tablete şi numărul de elevi din fiecare unitate. Suma lunară per elev se plăteşte doar 9 luni pe an, fiind excluse lunile de vacanţă de vară.

Până în prezent, şase unităţi de învăţământ au fost deja dotate cu pachetele digitale pentru şcoli de la Telekom şi Adservio: Colegiul Naţional „A. T. Laurian” din Botoşani, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iaşi, Grădiniţa şi Școala Primară EUROED din Iaşi, Liceul Teoretic „Școala Europeană” din Bucureşti, Grădiniţa şi Școala IOANID din Bucureşti, Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Bucureşti. Prin intermediul acestui pachet, profesorii sunt permanent în contact cu elevii, părinţii şi colegii, pot posta subiecte de discuţie şi primi temele elevilor direct în cont. Mai mult, pot oferi feedback, pot pune note şi absenţe sau chiar urmări evoluţia elevilor din toate clasele şi genera rapoarte statistice detaliate la o singură atingere sau un simplu click.

Activităţile organizatorice consumatoare de timp sunt în acest fel înlocuite de acţiuni automate, care permit profesorilor să îşi concentreze atenţia asupra eficientizării procesului didactic în sine. În acelaşi timp, părinţii sunt informaţi în timp real, au acces de oriunde şi oricând la situaţia şcolară a copiilor şi comunică direct, securizat şi individual cu orice profesor, cu dirigintele clasei, chiar şi cu directorul şcolii.

La rândul lor, elevii pot lucra cu instrumente familiare, aceleaşi pe care le utilizează şi în timpul liber, şi experimentează, împreună cu profesorii, un nou mod de a participa la procesul de predare-învăţare, mai simplu, mai plăcut şi interactiv. Prin utilizarea platformei educationale incluse în pachet, părţile direct implicate în procesul didactic (profesori, elevi şi părinţi) devin mai responsabile si se pot implica mai mult în actul didactic şi în procesul educaţional.

Astfel, în unităţile de învăţământ unde platforma a fost deja introdusă, s-au înregistrat cu până la 63% mai puţine absenţe, a crescut cu un punct media notelor obţinute de elevi şi s-au înregistrat rezultate mult îmbunătăţite la testările naţionale.

Profesorii pot accesa platforma educaţională Adservio de pe tableta inclusă în pachetul Telekom, iar părinţii sau elevii – de pe orice dispozitiv conectat la internet, pe baza unui user şi a unei parole, direct pe site-ul dedicat. Platforma este compatibilă cu sistemele de operare iOS, Android şi Windows.
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PNL SE IMPLICĂ ÎN AFLAREA ADEVĂRULUI DESPRE 10 AUGUST 2018 ȘI PEDEPSIREA VINOVAȚILOR!
scris de Lucian Cristea
Ca un făcut, la români, se adună parcă numai suferințe! Nici nu s-au vindecat vechile răni, că au și apărut altele! Mai mari,(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii