Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
Sfinţii Doctori fără de arginţi Cosma şi Damian

Sfinţii Doctori fără de arginţi Cosma şi Damian(726)

In fiecare an, pe 1 noiembrie, Biserica Ortodoxă îi cinsteste pe Sfinţii Doctori fără de arginţi Cosma şi Damian, consideraţi patronii medicinei şi farmaciei şi ocrotitorii medicilor, chirurgilor şi farmaciştilor.

Despre Sfinţii Cosma şi Damian se ştie că au trăit în secolul al IV-lea şi că erau fraţi, fiind originari din Cilicia (pe teritoriul Turciei de astăzi). Tatăl lor era păgân, însă mama, Sfânta Teodotia, era creştină. De la mama lor, Cosma şi Damian au deprins dragostea pentru învăţătura creştină şi iubirea faţă de semeni. Sfânta Teodotia le-a asigurat fiilor ei o educaţie aleasă, cei doi fraţi devenind medici. Ajunşi la vârsta maturităţii, Cosma şi Damian au continuat să ducă o viaţă curată şi bineplăcută lui Dumnezeu, primind în dar de la Dumnezeu harul vindecării trupurilor şi sufletelor bolnave, prin puterea rugăciunii.

Sfinţii Cosma şi Damian au fost supranumiţi doctori fără de arginţi pentru că nu cereau nimic de la nimeni în schimbul vindecărilor miraculoase pe care le dăruiau oamenilor, urmând astfel porunca Mântuitorului Iisus Hristos: În dar aţi luat, în dar să daţi (Matei 10:8).

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

CUM SE VEDE ȚARA PRIN OCHELARII LUI DAN BARNA?
scris de Lucian Cristea
Ca președinte de țară, Traian Băsescu a fost un gargaragiu fără pereche și o parte din populație l-a crezut! El a făcut, la încep(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • De ce candidează Mircea Diaconu?
  • DINTRE 1.000 DE-ALDE CATTANI, NU S-A GĂSIT UN MINISTRU COMPETENT LA INTERNE!
  • SĂ MORI RĂNIT DIN DRAGOSTE DE SPORT...
  • Al cui este Teatrul de vară din Mamaia, cine își bate acum joc de el și nimeni nu se supără?
  • SCURTA VARĂ FIERBINTE A NOULUI MINISTRU DE INTERNE