Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
Românii au dat de gustul city break-urilor în străinătate

Românii au dat de gustul city break-urilor în străinătate(724)

Numărul pachetelor de vacanţe city break vândute la nivel local au crescut în acest an cu 30% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit agenţiei de turism online Paravion.

Praga, Roma, Milano, Amsterdam şi Paris au fost, conform reprezentanţilor firmei, principalele destinaţii de city break care au atras cei mai mulţi turişti români în sezonul de toamnă.

În prezent, 60% din totalul pachetelor de acest tip vândute de Paravion pentru lunile octombrie şi noiembrie au fost către aceste destinaţii. Turiştii români alocă pentru vacanţele de week-end un buget mediu de 250 de euro de persoană, care include biletul de avion dus-întors şi două nopţi de cazare cu mic dejun, la un hotel de 3 stele.

Preponderent, tinerii cu vârste până în 35 de ani au fost cei care au achiziţionat pachetele turistice de week-end în acest sezon, în proporţie de 60% din totalul clienţilor agenţiei de turism care au accesat city break-uri. Destinaţiile preferate de tineri în toamna lui 2016 au fost, ca şi anul trecut, Praga, Amsterdam şi Barcelona.

În schimb, seniorii care reprezintă 20% din totalul clienţilor Paravion şi sunt amatori de city break-uri, au optat în această toamnă, cu precădere, pentru destinaţii ca Viena, Praga şi Bruxelles. Bugetul mediu cheltuit de turiştii cu vârste de peste 50 ani se ridică, în medie, la 250 de euro de persoană, faţă de 300 euro, în toamna lui 2015.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

ATENȚIE, LA MANGALIA NU SE FILMEAZĂ! TOTUL ESTE REAL!
scris de Lucian Cristea
Mă pun adeseori în locul lui Radu Cristian, primarul orașului Mangalia, și îmi imaginez cât de șifonate sunt, în ultima vreme, dimi(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii