Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
DĂDACA PREȘEDINTELUI

DĂDACA PREȘEDINTELUI(2729)


Traian Băsescu promite că, dacă o să ajungă premier, va avea grijă ca nimeni și nimic, în ansamblu, să nu tulbure somnul președintelui Iohannis. Într-un timp relativ scurt, domnul Băsescu a coborât vertiginos treptele afirmării sale politice și de orice altă culoare doriți. A ajuns de la statutul de președinte jucător la cel de dădacă a nemțișorului Iohannis! Cu sarcini precise. Paza integrității somnului actualului președinte al României, asigurarea necesarului de doine și balade adecvate momentului, atât în limba română cât și în limba germană, socializarea cu moș Ene, nume de cod, care vine pe la gene, măsuri de securitate împotriva șarpelui boa, despre care se spune că își hipnotizează victima, legănatul pe picioare, traducerea în limba germană a repertoriului caprei cu trei iezi, care nu trebuie confundată cu capra cu trei iezi tiroleză, olarioloooo.

Sigur, prezența lui Băsescu la căpșorul blond al lui Iohannis, recitând, da, recitând, cântecele de leagăn, îmi amintește de transferul anului - lupul paznic la oi.

Mai nou, lupul paznic la oi reprezintă politica noastră de cadre, în materie de promovări. Oricum, chiar și fără a fi premier, Traian Băsescu veghează de zor, în fiecare zi, la căpșorul blond al neamțului, monitorizându-i fiecare scâncet, fiecare vânt bavarez, fiecare pedală de bicicletă. Dacă vreți, fiecare fâs.

Dacă doar pentru atât vrea să ajungă premier, de altfel, și spune că este singurul capabil să preia această funcție, atunci, înseamnă că orizontul său politic seamănă cu cel al Scufiței Roșii, singura în măsură să vegheze somnul bunicii sale...

Rămâne de văzut dacă Iohannis este atât de naiv sau de leneș, mă rog, după obiceiuri și tabieturi, încât, să se lase legănat de principalul său critic și dușman! Ca să nu mai spun că s-ar putea expune și la alte pericole.

Ca să-i consolideze somnul, Băsescu ar putea apela la diverse somnifere, mac, de două ori mac, alte ingrediente de pădure, din nou mac, descântece, prișnițe, drob de sare la picioare, vorbe dulci, precum ștrudelul, gâdilatul în tălpi.

Acum, fie vorba între noi, trebuie să fii un naiv incurabil ca, la un asemenea nivel, să te fure somnul în brațele lui Băsescu, dar, mă rog, nu e treaba mea...Cum îți așterni, vorba aia, așa dormi!

Ceea ce mă intrigă este slugărnicia afișată de fostul președinte. Domnia sa lasă să se înțeleagă că, pentru a ajunge premier, este în stare de orice! Pe lângă paza somnului, poate că este pregătit să-i spele și scutecele, operațiune care, în opinia unora, aduce noroc!

Față de gafele actualului președinte, Goe, celebrul personaj din colecția Gâgă, este un mic copil la masa tăcerii! Dacă Iohannis doarme atât de profund, cum se face că domnia sa își menține echilibrul pe bicicletă și în alte cazuri discutabile? Poate Băsescu să pedaleze după el ori de câte ori îl ia somnul?

Înțeleg că, dacă Traian Băsescu ajunge prim ministru, pe post de somnifer al națiunii, vom avea parte de schimbări fundamentale la nivel național!

Constat că somnul, ca formă de manifestare plenară, a ajuns, în pragul alegerilor parlamentare, subiect de negociere! Promisiunile electorale țin în continuare loc de somnifere. Curând va începe campania electorală.  Presupun că ne vor fi administrate pe cale orală, adică prin viu glas, doze duble de somnifere.

O națiune în stare de somnolență este ușor de păcălit. Unde o pui, vreau să zic, acolo doarme! Pe asta și mizează noii poftitori de putere.

Cu un președinte picotind la masa tăcerii sau în papuci, jocurile sunt ca și făcute.

Nu degeaba plusează unii pe reactivarea lui Traian Băsescu, uns deja cu toate alifiile necesare pentru a-l reduce la somn de voie pe președintele Iohannis.

Chiar și dacă acesta obișnuiește să vorbească în prezența lui moș Ene, posibil viitor director al serviciilor secrete.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

SCORMONITORII PRIN GUNOAIE-NOUA VIZIUNE ECONOMICĂ A PRIMARULUI CHIȚAC
scris de Lucian Cristea
Trebuie să recunosc ca până la impactul meu filozofic cu domnul primar al Constanței, Vergil Chițac, nu am dat atenție multor(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii