Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
Educația în turism, necesară!

Educația în turism, necesară!(847)

Industria românească a turismului trece printr-o lipsă acută de forţă de muncă, hotelurile funcţionând doar cu 70% din necesarul de personal, pe fondul unei legislaţii a muncii învechite şi sindicalizate, potrivit unei analize a CSTHR (Comitetul Sectorial Turism, Hoteluri şi Restaurante).

Industria ospitalităţii din România s-a adâncit în ultimii ani într-o gravă criză de resurse umane, hotelierii reuşind să găsească cu greu personal apt sau dornic să lucreze în domeniul turismului, şi cu atât mai puţin calificat. Dincolo de absenţa fizică a angajaţilor din diverse posturi în turism, problema domeniului, în special, şi a României, în general, este una cu mult mai gravă şi mai profundă în perspectiva viitorului: lipsa educaţiei.

Acum legislaţia muncii nu susţine, în primul rând, munca, fiind învechită şi puternic sindicalizată. Legislaţia muncii nu ţine cont nici de specificul activităţior din sectorul serviciilor şi nici de activităţile sezoniere.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

NARGHITA
scris de Lucian Cristea
Moderatorii de la România TV anunțau, duminică seara, cu puțin timp înainte de prezentarea oficială a rezultatelor parțiale, la(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii