Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
Aleşii locali ar putea fi obligaţi să urmeze un curs de administraţie la preluarea primului mandat

Aleşii locali ar putea fi obligaţi să urmeze un curs de administraţie la preluarea primului mandat(740)

Aleşii locali ar putea fi obligaţi să participe, în termen de cinci luni de la preluarea primului mandat, la un curs de administraţie publică locală, în caz contrar urmând să fie sancţionaţi cu tăierea indemnizaţiei de şedinţă - prevede o iniţiativă legislativă depusă la Camera Deputaţilor.

Propunerea legislativă modifică legea privind Statutul aleşilor locali şi a fost iniţiată de 15 deputaţi PNL şi UDMR: Florica Cherecheş, Ioan Cristian Chirteş, Corneliu Cozmanciuc, Grigore Crăciunescu, Anton Doboş, Stelian Nechita Dolha, Maria Grecea, Vasile Horga, Lucian Militaru, Dan Coriolan Simedru, Mihai Tararache, Florin Urcan, Iulian Vladu, Radu Zlati şi Bonis Istvan. Potrivit proiectului, "aleşii locali au obligaţia de a participa la un curs de pregătire în domeniul administraţiei publice locale, în primele cinci luni de la preluarea primului mandat".

Cursurile de pregătire vor fi organizate de instituţiile abilitate de lege, care sunt obligate să stabilească locaţiile şi numărul de participanţi astfel încât toţi aleşii locali să poată beneficia în termenul stabilit de acest curs. Încălcarea acestor prevederi atrage după sine retragerea indemnizaţiei de şedinţă până la data înscrierii alesului local la cursul de pregătire, mai prevede proiectul. Iniţiatorii arată, în expunerea de motive, că în România ultimilor ani s-a semnalat tot mai des încălcarea de către aleşii locali a legilor administraţiei publice locale, ceea ce a dus la numeroase disfuncţionalităţi şi la numeroase procese în justiţie legate în special de proprietatea publică şi regimul juridic al acesteia, în cazul concesionării şi închirierii unor bunuri.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
https://www.ctbus.ro/ConsultarePublicaTraseeConstanta/

Editorial

PRINȚESA ȘOMERĂ
scris de Lucian Cristea
Într-o manieră dramatică și într-o viziune progresistă, cazul prințesei Luminița Vlădescu s-a transformat subit din unul disciplin(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii