Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
evenimente
Premieră la Ovidius Clinical Hospital

Premieră la Ovidius Clinical Hospital(1040)

O intervenție chirurgicală de mare amploare a avut loc în cadrul Ovidius Clinical Hospital, unde echipa de neurochirurgie specializată în neurochirurgie minim invazivă, a realizat intervenția neuro-chirurgicală cu pacientul conștient pe masa de operație.

Echipa de neurochirurgie a lucrat îndeaproape cu echipa de anestezie și terapie intensivă a spitalului, care a monitorizat în permanență starea pacientului, ce a fost conștient în mijlocul intervenției chirurgicale pentru a monitoriza și a testa în timp real integritatea semnalelor neurologice pentru mobilitate și vorbire.

Pacientul în vârstă de 27 de ani a fost diagnosticat cu o tumoră în centrul motor, pe partea dreaptă a creierului, care comandă partea stângă a corpului pentru mobilitatea membrului superior și inferior, precum și capacitatea pacientului de a vorbi. Echipa medicală menționează că a fost nevoie ca pacientul să fie conștient pe parcursul intervenției chirurgicale pentru a-și putea mișca mâna stângă și piciorul stâng și să comunice cu cei din sala de operație pentru a verifica în permanență integritatea capacităților motorii și de vorbire ale pacientului.

Dr. Stelian Mociu, medic specialist Anestezie și Terapie Intensivă (A.T.I.) în cadrul Ovidius Clinical Hospital, în cadrul echipei A.T.I., a coordonat anestezia pacientului, denumită ‘awake anaesthesia’ sau ‘anestezie vigilă’, care a fost realizată cu un set de substanțe noi, în premieră pentru intervențiile neurochirurgicale cu pacientul conștient, realizate în România.

Aceste noi substanțe utilizate în timpul intervenției chirurgicale de către echipa de medici anesteziști previn durerea pacientului la nivel cerebral în timpul intervenției și îl mențin conștient. Pentru acest tip de intervenție neuro-chirurgicală de amploare, medicul neurochirurg lucrează cu atenție împreună cu medicul anestezist, pentru a putea determina dacă o intervenție neuro-chirurgicală cu pacientul conștient este potrivită pentru situația medicală particulară a fiecărui pacient, având în vedere ca intervenția să nu provoace disfuncționalități creierului. Starea generală de sănătate a pacientului este un factor esențial în determinarea tipului de anestezie ce poate fi utilizată în cadrul unei intervenții chirurgicale de asemenea amplore și dificultate. Noutatea medicală constă în premiera acestui tip de intervenție chirurgicală cu pacientul conștient, care nu a mai fost realizată în zona de sud-est a țării până în prezent.

Este o premieră, iar de acum, pacienții pot beneficia de acest tip de intervenție și în această regiune, atunci când situația medicală a pacientului o impune. Ovidius Clinical Hospital este un spital multidisciplinar conceput să ofere îngrijire de specialitate pacienţilor cu afecţiuni chirurgicale și medicale multiple, printre acestea numărându-se și afecțiunile neurochirurgicale. 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
https://www.ctbus.ro/ConsultarePublicaTraseeConstanta/

Editorial

-TANȚA ȘI COSTEL-, NUME -DE COD-
scris de Lucian Cristea
Dacă s-ar fi introdus mai devreme noile reguli de funcționare a restaurantului din Medgidia care le poartă numele, Tanța și Costel(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii