Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
timp liber
Soborul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil

Soborul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil(523)

In Biserica Ortodoxă, ziua de 8 noiembrie a fost stabilită, de către Sfinţii Părinţi, ca dată de cinstire a Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil şi, odată cu ei, a tuturor îngerilor.

De aceea, această sărbătoare este cunoscută în calendarul ortodox ca Soborul mai-marilor Arhistrategi (căpetenii) Mihail si Gavriil şi a tuturor Puterilor cereşti celor fără de trupuri.

Data aleasă pentru prăznuirea îngerilor este motivată în plan simbolic: numărul 8 este simbolul vieţii veşnice, în timp ce noiembrie este socotită ca fiind a noua lună de la creaţie, devenind un simbol al celor nouă cete cereşti.

Creaţi de Dumnezeu înainte de lumea văzută şi de om, îngerii sunt numiţi duhuri slujitoare, vestitori, fiind mesagerii voii lui Dumnezeu pe pământ.

Sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil şi a tuturor îngerilor este veche de cincisprezece secole, la origine fiind doar o prăznuire a Arhanghelului Mihail, ce marca sfinţirea unei biserici închinată Sfântului Arhanghel din Constantinopol, în secolul al V-lea.

Tuturor sarbatoritilor, le uram LA MULTI ANI !

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

A FI SAU A NU FI BĂRBAT ÎN PNL!
scris de Lucian Cristea
Cineva, persoană respectată și de încredere, din anturajul lui George Dragomir, “tata” liberalilor constănțeni, m-a invitat la(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • SĂ MORI RĂNIT DIN DRAGOSTE DE SPORT...
  • Al cui este Teatrul de vară din Mamaia, cine își bate acum joc de el și nimeni nu se supără?
  • SCURTA VARĂ FIERBINTE A NOULUI MINISTRU DE INTERNE
  • CASA MORTUARĂ ALBASTRĂ A PRESEI
  • CA SĂ AJUNGĂ PRIMAR, HORIA DE LA OPC ESTE CÂND CATTANI, CÂND ÎMPĂRATUL CONSTANTIN, CÂND SFÂNTA ELENA!