Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
info utile
CERNAVODĂ: Un reactor al centralei atomice a fost deconectat de la Sistemul Energetic Național

CERNAVODĂ: Un reactor al centralei atomice a fost deconectat de la Sistemul Energetic Național(511)

SN Nuclearelectrica SA anunță că Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost deconectată, din cauze externe, de la Sistemul Energetic Național în după-amiaza zilei de 8 noiembrie 2016, ora 15:37, din cauza avarierii liniei de evacuare putere de 400KV în SEN, se arată într-un comunicat de presă al Nuclearelectrica.

Această avarie, aparută din cauza vremii nefavorabile din zonă, a produs deconectarea automată a turbogeneratorului Unității 1 de la SEN. Ca urmare a reducerii puterii pe fondul deconectării turbogeneratorului de la rețea, specialiștii CNE Cernavodă au constatat necesitatea efectuării unor lucrări suplimentare care, conform procedurilor centralei, se pot realiza numai cu reactorul în stare oprită.

Dupa finalizarea acestor lucrări, Unitatea 1 va fi reconectată la SEN. Sistemele centralei funcționează conform proiectului și nu există niciun impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului de exploatare, populației și mediului înconjurător.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
https://www.ctbus.ro/ConsultarePublicaTraseeConstanta/

Editorial

REÎNVIEREA ȘI AUTONOMIA
scris de Lucian Cristea
Marți seara. Trei ceasuri rele cu repetiție prin NOUA TRADIȚIE. Din inițiativa Tomitanului, s-a inaugurat Epoca Repetiției. De la aces(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii