Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
Votez pentru Sănătate !

Votez pentru Sănătate !(663)

 Campania „Votez pentru Sănătate” își propune să aducă sistemul de sănătate românesc în topul priorităților decidenților politici, dar și al tuturor romanilor, în contextul alegerilor parlamentare de la sfârșitul acestui an.

Indicatorii stării de sănătate a românilor reflectă tarele unui sistem medical depășit, care generează costuri ridicate, în ciuda performanței scăzute. La nivel statistic, toate acestea sunt reprezentate prin cifre care situează România pe poziții codașe ale clasamentelor europene, cu aproape 50% decese evitabile, o mortalitate generală cu 25% peste media Uniunii Europene sau o rată a mortalității infantile de 2,5 ori mai mare decât media UE.

Datele economice arată că în România cheltuielile anuale pentru sănătatea fiecărui român sunt de 814 euro, de trei ori mai mici decât media europeană. Totodată, 12% din români tind să nu consulte medicul pentru a-și trata problemele de sănătate, preferând să apeleze la automedicație sau la sfatul farmacistului, iar dintre cei care consultă totuși medicul, 51% așteaptă mai întâi să vadă care este evoluția stării lor de sănătate.

Campania „Votez pentru Sănătate” își propune să genereze o dezbatere națională, prin responsabilizarea decidenților și a populației cu privire la nevoia acută de transformare a sistemului medical, cu scopul final de a duce la dezvoltarea unei strategii naționale pe termen lung. Aceasta este inițiată de Coaliția cu același nume, care cuprinde organizații reprezentative ale pacienților, industriei farmaceutice, medicilor, farmaciștilor și societății civile. Campania se desfășoară pe durata lunilor octombrie și noiembrie. Mai multe detalii despre aceasta sunt disponibile pe site-ul și pagina de Facebook ale campaniei:

www.votezpentrusanatate.ro

www.facebook.com/votezpentrusanatate

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

CUM SE NUMEȘTE COPACUL CARE FACE STRUȚI?
scris de Lucian Cristea
Ce este gluga de coceni și ce vrea ea de la înalta societate? Care este contribuția ei la definirea științifică a profesionalismului (...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii