Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
Taxa PĂCĂLICI  și  Taxa pe BORȘ a CORINEI MARTIN

Taxa PĂCĂLICI și Taxa pe BORȘ a CORINEI MARTIN(5227)

De când a pierdut câteva taxe importante, precum taxa de liniște, primarul Făgădău nu mai are liniște și pace.

Am repetat intenționat cuvântul liniște, ca să dau o notă de greutate și importanță publică frazei. Exact cum procedează funcționarii care ne burdujesc cutiile poștale cu avertismente, chiar amenințări, de tot felul!

Cât este noaptea de lungă, pentru că i-a sărit somnul cât colo, greu de apreciat distanța, domnul primar se joacă nebunește cu lanterna pe tavan. Desenează zig-zaguri, curbe, prima la dreapta, întrerupte, drumuri înfundate, interzis peste tot etc.

Într-un cuvânt, orice din ce ar putea să iasă o nouă taxă, somație sau avertisment în măsură să-i facă tot mai grea viața contribuabilului constănțean. Taxe noi în locul celor anulate, în urma demersurilor făcute de consilierul independent Andrei Popescu, de diverse instanțe!

Taxe brici cu care să radă orice altă inițiativă cetățenească. Taxe pumn în gură cu care să ne reducă la tăcere. Taxe somnifer cu care să ne adoarmă vigilența. Taxe mucles. Taxe pupă poala popii, dacă tot e dispus primarul să le dea terenuri preafericitelor fețe bisericești. Taxe pe starea de lehamite, ca să ne piară pofta de tot și de toate. Poate chiar pofta de vot a unor concetățeni de-ai noștri, ceea ce ar fi pe placul PSD. Taxe noi care să facă să ne usture în fund, ceea ce, recunosc, nu este deloc plăcut.

Și eu care credeam, în naivitatea mea de plătitor de taxe, precum Berilă, că Decebal Făgădău are cu totul și cu totul alte priorități! Da de unde! Pe dânsul îl macină orgoliile personale, oftica de zi cu zi, ambiția prostească de a-i da în cap lui Popescu, graba de a se reabilita în fața celor care au fixat, pe vecie, ziceau ei, câteva taxe împovărătoare...

Fosta administrație Mazăre nu doarme și nici nu glumește pe această temă! Mai ales că, în ultimele zile, se vorbește despre posibila întoarcere, în câteva puncte cheie, a unor mahări din gruparea amintită!

Chiar domnul Dragnea în persoană a ajuns să-l regrete pe Radu Mazăre! În condițiile date, cu un Dragnea mustind de regrete, mai poate sta domnul primar liniștit în bocanci! Doar dacă deschide Nicu Moga, chestore, chestore, sezonul de schi la Ion Corvin... 

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța funcționează, în prezent, pe post de clocitoare, deoarece mașina de clonat a primăriei a fost trasă pe dreapta. Sunt puse la clocit primele ouă cu surprize. Din lipsă de fonduri, s-a apelat la un singur iepuraș, dar cu altă pălărie. E vorba de iepurașul erou, se știe, care nu a recunoscut, nici în ruptul capului, că este mistreț! Deși a fost torturat de doi milițieni torționari!

De fapt, Decebal Făgădău mizează exact pe capacitatea iepurașului de a rezista oricât când este tras de urechi. Din câte înțeleg, noile taxe sunt, în esență, aceleași, dar cu alt ecuson, că pălăria e la iepuraș...

Și pentru că iepurașul trebuia să poarte un nume, l-am botezat Păcălici.

Taxa Păcălici pentru paza și protecția cetățeanului, pe care constănțenii sunt somați de SPIT să o plătească în continuare!!!

Să nu credeți că scăpați de mine așa ușor! - pare a spune vulpește primarul nostru drag, care ne dă taxe, nouă, în loc de carne, pește, ouă...

Doamna Corina Martin, însă, ar putea să ne dea, în memoria turismului constănțean, un borș de pește lipovenesc. Cel puțin, ne alegem și noi cu ceva de pe urma taxei sale preferate, aceea de promovare a turismului! Mă rog, dacă promovare nu sună prea pretențios...

Cele întâmplate, nu cu mult timp în urmă, la Jurilovca, la așa zisul festival al borșului, nu au avut nimic de-aface cu promovarea turismului. Sigur, exemplul personal contează foarte mult pentru lucrătorii din turism, domnia sa fiind o personalitate deosebită în acest domeniu și nu un tehnocrat oarecare. Sigur, argumentele celor care au promovat această taxă, culmea, cu un avânt demn de o cauză mai bună, sunt greu de justificat, atunci când vine vorba despre eficiența ei.

Suspectată că ar cocheta cu iepurașul Păcălici, taxa înfiată, cu sprijinul primarului Făgădău, de doamna Corina Martin a generat numeroase nemulțumiri și polemici, fiind vehement contestată.

Am mai spus-o și repet. De cele mai multe ori, promovarea turismului se face prin manifestări ridicole care nu au nici o valoare concretă.

În fapt, festivalurile borșului de pește, plachiei sau saramurei de obleți, cu sau fără mămăligă, se transformă în jenante pomeni electorale! Am văzut oameni amărâți stând la coadă, cu câte un pahar de plastic în mână, pentru a primi o lingură de borș și un sfert de pâine!

Noroc cu milostiva și mult prea cuvioasa promovare a turismului! 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii