Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
Matei, darul divinității

Matei, darul divinității(423)

Numele Matei, sarbatorit in 16 noiembrie, este raspandit in toata Europa, fiind, la origine, un vechi nume ebraic, cunoscut din textele evanghelice ale Noului Testament. In Biblie exista referinte la doua personaje cu numele Matei, diferentiate in versiunea greaca a Sfintei Scripturi. Una dintre ele este Maththias, apostol si martir in Iudeea. Cealalta persoana este Mathathaios sau Matthaios, cunoscut ca Sfantul Apostol si Evanghelist Matei, autorul primei dintre cele patru Sfinte Evanghelii cuprinse in Noul Testament. Chiar din aceasta Sfanta Evanghelie aflam ca Matei era originar din Capernaum si ca, inainte de a ajunge ucenic al Mantuitorului, fusese vames (colector de taxe in favoarea romanilor) si se numea Levi.

Potrivit traditiei, Matei ar fi scris Sfanta Evanghelie in aramaica (limba vorbita in timpul vietii pamantesti a lui Iisus Hristos) si in greaca. Despre Sfantul Apostol si Evanghelist Matei, unele texte spun ca ar fi suferit moarte de martir in Pont, in timp ce altele afirma ca ar fi fost ars pe rug de pagani, in Etiopia.

Le uram tuturor sarbatoritilor La Multi Ani! 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

AMINTIRI DESPRE FLOTĂ
scris de Lucian Cristea
Am apucat anii în care cu greu o navă găsea o dană liberă în Portul Constanța. Nu am studii de specialitate, nu am absolvit Marina, (...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • SĂ MORI RĂNIT DIN DRAGOSTE DE SPORT...
  • Al cui este Teatrul de vară din Mamaia, cine își bate acum joc de el și nimeni nu se supără?
  • SCURTA VARĂ FIERBINTE A NOULUI MINISTRU DE INTERNE
  • CASA MORTUARĂ ALBASTRĂ A PRESEI
  • CA SĂ AJUNGĂ PRIMAR, HORIA DE LA OPC ESTE CÂND CATTANI, CÂND ÎMPĂRATUL CONSTANTIN, CÂND SFÂNTA ELENA!