Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
economic
Mediul de afaceri consideră NEJUSTIFICATĂ dublarea taxei de promovare a stațiunii Mamaia

Mediul de afaceri consideră NEJUSTIFICATĂ dublarea taxei de promovare a stațiunii Mamaia(583)

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa şi-a consultat membrii în privinţa proiectului de taxe şi impozite pentru anul 2017, aflat până astăzi în dezbatere publică. Mediul de afaceri constănţean propune modificarea taxei pe clădiri pentru persoane juridice în sensul eliminării acestui aliniat, ce reglementează aplicarea cotei adiţionale de 15,4% la impozitul datorat de persoane juridice pentru clădiri nerezidenţiale.

„Considerăm că eliminarea cotei adiţionale ar avea drept consecinţă scăderea impozitului pe clădiri în anul 2017, faţă de anul precedent, iniţiativă care ar avea efecte benefice pentru întreprinzătorii locali şi care, aplicată consecvent, an de an, ar stimula, pe termen lung, investiţiile în judeţul nostru. Argumentarea pentru acest punct de vedere este eliminarea acestei cote adiţionale de 15,4%, ca şi în cazul impozitului pentru clădiri nerezidenţiale aparţinând persoanelor fizice, pentru a asigura principiul nediscriminării şi echităţii fiscale între cele două categorii de contribuabili”, spun inițiatorii citați.

Analizând dinamica dezvoltării mediului de Afaceri din judeţul Constanţa, se înregistrează o scădere de 12,33% – în perioada 01.01.2016 -30.09.2016, comparativ cu perioada similară a anului precedent – în ceea ce priveşte numărul societăţilor nou înfiinţate în judeţul Constanţa, respectiv 3.021 de înmatriculări, faţă de 3.446 (număr de înmatriculări ce include societăţile, întreprinderile familiale, persoanele fizice autorizate, etc.) Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa consideră nejustificată dublarea taxei de promovare a turismului în staţiunea Mamaia şi Sat Vacanţă, şi propune reducerea cuantumului taxei speciale la nivelul taxelor aferente anului 2016.

Mediul de afaceri constănţean consideră nejustificată dublarea taxelor, o majorare procentuală de 10-15% ar fi fost resimţită mai uşor de către agenţii economici care desfăşoară activităţi economice în staţiunea Mamaia şi Sat Vacanţă, cu atât mai mult, cu cât, în sarcina acestora mai există şi alte taxe speciale, cum ar fi taxa pentru creşterea gradului de linişte şi siguranţă în derularea activităţilor economice în Constanţa, Mamaia şi Sat Vacanţă. De asemenea, au fost propuse şi alte reduceri de taxe care vizează mijloacele de transport ecologice: o reducere de 95% faţă de 75%, cât este prevăzut în Proiect a impozitului pentru mijloacele de transport hibride şi acordarea unei reduceri de 100% pentru mijloacele de transport electrice. Până în prezent, în Constanţa sunt foarte puţine autovehicule electrice, în condiţiile în care mijloacele de transport în comun electrice au fost integral desfiinţate, în urmă cu câţiva ani, în municipiul Constanţa.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
https://www.ctbus.ro/ConsultarePublicaTraseeConstanta/

Editorial

REÎNVIEREA ȘI AUTONOMIA
scris de Lucian Cristea
Marți seara. Trei ceasuri rele cu repetiție prin NOUA TRADIȚIE. Din inițiativa Tomitanului, s-a inaugurat Epoca Repetiției. De la aces(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii