Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
Deficit de asistenţi sociali

Deficit de asistenţi sociali(900)

 Direcţia de Asistenţă şi Protecţie Socială (DAPS) din municipiul Tulcea are doar 25% din numărul necesar de asistenţi sociali, atribuţiile persoanelor cu această specializare fiind preluate de referenţi şi inspectori cu masterate în domeniul menţionat, a declarat directoarea instituţiei, Ştefana Zibileanu.

”Avem un număr foarte mic de asistenţi sociali, doar cinci, faţă de cei minimum 20 necesari pentru desfăşurarea activităţii. Pentru Centrul de îngrijire, supraveghere şi educaţie timpurie ‘Sibell’, deschis recent, am organizat concurs pentru ocuparea unui post de asistent social şi nu s-a înscris nimeni”, a menţionat Ştefana Zibileanu. Conform acesteia, în condiţiile deficitului de asistenţi sociali, atribuţiile acestora sunt preluate de inspectori şi referenţi ai DAPS care şi-au completat studiile cu masterate în domeniul asistenţei sociale. ”Multă lume nu ştie că un asistent social are la bază o facultate de specialitate. Asistenţa socială nu se ocupă doar cu ajutoarele sociale, intervenţiile şi serviciile pe care le acordă un asistent social vizând de fapt redarea către societate a unor persoane care într-o anumită perioadă sunt dependente de stat. Din cauza lipsei asistenţilor sociali, nici numărul organizaţiilor neguvernamentale din acest domeniu nu este foarte dezvoltat în judeţ”, a mai spus directoarea DAPS Tulcea.

Sursa – agerpres.ro

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

CUM SE NUMEȘTE COPACUL CARE FACE STRUȚI?
scris de Lucian Cristea
Ce este gluga de coceni și ce vrea ea de la înalta societate? Care este contribuția ei la definirea științifică a profesionalismului (...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii