Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
SONDAJ Aprox. 16% dintre tinerii din Romania consuma droguri. Cum stăm la alcool, tutun și fast-food

SONDAJ Aprox. 16% dintre tinerii din Romania consuma droguri. Cum stăm la alcool, tutun și fast-food(666)

 Astfel, 3 % dintre cei intervievati au declarat ca obisnuiesc sa consume zilnic droguri, in timp ce alti 6 % consuma astfel de droguri de 2-3 ori pe saptamana, 10 % de 2-3 ori pe luna, iar 8 % de 2-3 ori pe an. 84 % dintre tinerii intervievati au spus ca nu consuma droguri deloc. 41% susţin că nu consumă alcool, 19 % consumă o dată la câteva luni, 13% — de câteva ori pe lună, 8% — o dată pe lună şi 7% — o dată pe săptămână. 12% indică 18 ani ca fiind vârsta la care au consumat pentru prima dată alcool, 17 % — de la 16 ani iar 15 % — de la 17 ani.

De asemenea, 35 % dintre tinerii din esantion au declarat ca sunt fumatori, in timp ce 65% au spus ca nu au acest obicei. Cei mai multi dintre cei care fumeaza spun ca obisnuiesc ca fumeze intre 8 si 20 de tigari pe zi (45%), in timp ce (30 %) fumeaza intre cinci si zece tigari pe zi, (15%) fumeaza peste 20 de tigari pe zi, iar (10%) fumeaza mai putin de cinci.

Exista o proportie semnificativa a respondentilor care consuma alimente de tip fast-food zilnic - 27%, precum si de 2-3 ori pe saptamana - 39%. Doar 14% dintre intervievati declara ca nu consuma deloc astfel de produse alimentare.

Concluzii studiu

     1. Politicile nationale adoptate prin diferite acte normative, nu sunt aplicate de responsabili .
   2. Administratia publica locala ( Consilii Judetene si Primarii ) incepand cu anul 2009 , nu au alocat resursele financiare necesare sustinerii strategiilor locale de prevenire a consumului de droguri , alcool sau tutun . (culpa penala).
     3.  Dialogul parinti – tineri in materie de riscuri asupra consumului de droguri , alcool sau tutn este inexistent .
   4.Lipsa acuta de ONG-uri locale specializare in prevenirea consumului de droguri , alcool sau tutun , pe fondul inexistentei unor politici locale coerente .

    La sondaj realizat de CIADO Romania , au participat 1.205 persoane din grupa de varsta 16-25 ani. Esantionul este reprezentativ la nivel national pentru populatia din grupa de varsta 16-35 ani, a Romaniei, cu o eroare tolerata de +/- 3%. Cercetarea a fost efectuata in perioada 4 octombrie – 10 noiembrie , cu ocazia Conferintelor “Tinerii si propriile lor valori” , desfasurate in Piatra Nemt , Brasov , Bacau , Iasi , Galati , Constanta , Ramnicu Valcea , Craiova , Bucuresti .
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

ATENȚIE, LA MANGALIA NU SE FILMEAZĂ! TOTUL ESTE REAL!
scris de Lucian Cristea
Mă pun adeseori în locul lui Radu Cristian, primarul orașului Mangalia, și îmi imaginez cât de șifonate sunt, în ultima vreme, dimi(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii