Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
TĂCEREA, AURUL ȘI POLITICIENII

TĂCEREA, AURUL ȘI POLITICIENII(2269)

Dacă tăcerea ar fi cu adevărat de aur, măcar cât patru dinți din față, atunci, cu siguranță, fiica unui mahăr de pe la noi ar fi cea mai bogată femeie politician din Parlamentul României, de pe mapamond și zonele limitrofe. Fătuca asta nu a scos nici măcar o consoană gâjâită de la înalta tribună a Parlamentului și ține toate vorbele doar pentru ea! Sunt personaje care confundă tăcerea cu o mină de aur! Ce-i drept, în ciuda tehnicii moderne, care a eliminat târnăcopul din arsenalul de scule, greu de exploatat...

În ce privește tăcerea, ca atitudine, se fac tot felul de comentarii și analize pro și contra. Este tăcerea un factor pozitiv sau negativ în societatea noastră multilateral dezvoltată ? Se spune că, dacă tăceai, filozof rămâneai. În acest context, este România țara cu cei mai mulți filozofi ? Filozofi sau păreriști.

E mai bine să taci și să-i bagi pe alții în draci? E mai bine să taci și să faci? E mai bine să te faci că faci? E mai bine să te faci că taci? Care este legătura interetnică dintre tăcere și mentă? De pildă, cei care freacă menta în tăcere. Ce sunt ei? Cum este mai bine să tai frunza la câini? Pe mutește sau cu lăutari? A căzut o frunză în calea ta și tu, chiorule, ai călcat pe ea! Asta e, unora le lipsește simțul civic și dau vina pe șlagărele de altădată.

Tăcerea poate fi folosită și ca pretext într-o dispută în doi. Cunosc un politician desăvârșit în arta diversiunii. Când te prinde la întuneric, pac, te arde de nu te vezi! Te pocnește de culegi stele verzi, te și înjură, după care, în fața lumii, tace ca mielul la ștanțat. Tu urli și el tace liniștit! Atenție la băieții liniștiți din politică! Sunt mult mai periculoși decât cei descoperiți sau acoperiți.

Din punct de vedere al lipsei de combativitate, tăcerea este o adevărată mină de aur. Nu vorbești, nu răspunzi. Dacă taci beton, nu-ți asumi nici o răspundere și ai toate șansele să rămâi curat. Dacă te pune dracul să vorbești, ăla ești! Dacă ai vocea dogită în ziua respectivă?

În ziua de astăzi, contează foarte mult impresia artistică. Sigur, până la un punct, și tăcerea are limitele ei în Parlamentul României, căci despre asta vorbim. În exces, tăcerea este dăunătoare, mai ales la acest nivel..

Mai tace parlamentarul român, dar și face! În cazul doamnei alese de popor, mucles pe toată linia.

Până și Klaus Iohannis, zis și Mutulică, a devenit oarecum puțin mai vorbăreț...Se poate spune că sunt zile când e combativ, în sensul că dă și din mâini. Cu siguranță, atunci când este călcat pe coadă. Dedesubt e butonul de pornire.

De departe, chiar și de aproape, după dioptrii, muțenia Parlamentului României filozoafă rămâne. Precizarea este mai mult decât necesară, ca să nu se creadă, din cauza anonimatului, lung ca o noapte de vară, că activează, vine vorba, în Republica Moldova și noi nu știm!

Ba știm. Ce știm? Că e fata lui tăticu...Si tăticu cine e? Ala, bala, potocala, Ana are mere...

Fato, tu ești la PMP, cu sediul în Palazu? Tăticu este un mare mahăr. Ce-i drept, discret, dar cu greutate. Bulu, bulu, bulu... Un politician cu mare greutate? Nuuuuuu, nici vorbă!

În politică, e la fel de cumințel ca și fiica lui din Parlamentul României, precizare, ca să nu se creadă că vorbim de vreo țară în care se cultivă zahărul brun.

Domnule, ăsta trăznește de atâta anonimat! O să râdeți cam acru, dar lui îi prinde bine anonimatul. Pentru el, în afaceri, uitarea nu reprezintă o piedică în calea iubirii. Ba dimpotrivă, nu-l deranjează nimeni!

Se află de atâția ani pe listele parlamentare, încât, adeseori este confundat cu sigla partidului!

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii