Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
economic
Platforma EuroAccess Danube Region

Platforma EuroAccess Danube Region(813)

Ministerul Afacerilor Externe, prin Biroul pentru Strategia Uniunii Europene pentru regiunea Dunării (SUERD), informează despre realizarea sub egida SUERD, în cadrul Ariei Prioritare 10 “capacitate instituțională și cooperare”, a unui nou instrument de informare și căutare on-line privind fondurile UE disponibile în regiunea Dunării - Platforma EuroAccess Danube Region.

SUERD este un mecanism de cooperare a statelor din bazinul Dunării, destinat dezvoltării economice şi sociale a macro-regiunii, care cuprinde 14 țări cu peste 110 milioane de locuitori. Crearea Platformei reprezintă unul din beneficiile cooperării strânse în formatul SUERD de la lansarea sa acum 5 ani. Noua bază de date va servi drept facilitator în căutarea liniei de finanţare UE celei mai potrivite pentru ideile de proiecte SUERD.

Platforma pune la dispoziție o listă cu cele mai relevante surse ale programelor de finanțare UE în regiunea dunăreană și oferă informații privind apelurile curente pentru propunerile de proiecte. O varietate de actori, de la IMM-uri, ONG-uri, până la autorități locale și institute de cercetare pot fi eligibile pentru finanțări din partea UE prin accesarea Platformei EuroAccess Danube Region.

Aceste fonduri pot fi utilizate pentru implementarea Planului de Acțiune al SUERD în perioada de programare 2014-2020. Aceste programe acoperă 7 domenii tematice, corespunzând priorităților UE: Mediul și schimbările climatice; Educația, tineret și cultură; Infrastructură și transporturi; Angajare și politici sociale; Știință și cercetare; Sănătate și sport; Energie. Printre obiectivele centrale urmărite prin realizarea acestei baze de date figurează: Sporirea accesului la fondurile UE și, implicit, creșterea ratei proiectelor finanțate de UE; Facilitarea identificării fondurilor UE relevante pentru regiunea Dunării; Actualizarea permanentă a listei apelurilor pentru proiecte; Asigurarea unei mai bune coordonări a finanțărilor.

Mai multe detalii despre Platforma EuroAccess Danube Region pot fi consultate pe https://danube-euroaccess.eu/

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
https://www.ctbus.ro/ConsultarePublicaTraseeConstanta/

Editorial

REÎNVIEREA ȘI AUTONOMIA
scris de Lucian Cristea
Marți seara. Trei ceasuri rele cu repetiție prin NOUA TRADIȚIE. Din inițiativa Tomitanului, s-a inaugurat Epoca Repetiției. De la aces(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii