Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
Elevii învaţă cum să realizeze o casă inteligentă

Elevii învaţă cum să realizeze o casă inteligentă(645)

Elevii Liceului de Electrotehnică şi Telecomunicaţii din Constanţa învaţă cum să realizeze o casă inteligentă. Proiectul urmăreşte dezvoltarea competenţelor de bază în domeniul instalatiilor electrice, dar şi pregatirea profesorilor la nivel european.

Elevii învață când să pornească, când să se oprească instalația electrică, instalația de aer condiționat, diferitele aparate din casă. Anul viitor o grupă de 14 elevi vor face practică la partenerii noștri spanioli pe acest domeniu. Suma totală a acestui proiect este de 138 de mii de euro care ne va sprijini foarte mult în dezvoltarea școlii. O să crească semnificativ șanseșe de integrare pe piața muncii a elevilor pentru că domeniul electronic automatizări este un domeniu în expansiune”, a declarat pentru Radio Constanța directorul liceului, Andra Şandru.

Săptămâna aceasta, profesori şi elevi din România, Italia, Spania, Germania şi Portugalia se vor întâlni la Liceul de Telecomunicaţii pentru lansarea proiectului “Îmbunătăţirea aptitudinilor profesorilor şi elevilor în automatizarea caselor”.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

SUNT JAPONEZ ȘI MĂ MÂNDRESC…
scris de Lucian Cristea
Prima vizită a unui premier al Japoniei în România i-a prins pe conducătorii noștri iubiți pe gard, în izmene pe călător, cu mâne(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • CE ESTE RAPORTORUL ȘI CE VREA EL?
  • O LECȚIE DE SUPRAVIEȚUIRE A DOMNULUI CHINDEA, ZIS LUȚU
  • Credit digital de nevoi personale, obținut în 15 minute!
  • SEMNIFICAŢIA UNEI SĂRBĂTORI MULT TIMP UITATE: ROMÂNIA – MAMĂ A EMBRIONULUI UNIUNII EUROPENE!
  • CUM I-AM BĂUT VINUL LUI NICHITA STĂNESCU