Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
economic
Mohammad Murad (FPTR):  Nu e normal ca bugetul de promovare turistică a României să fie cât pentru promovarea unui salam

Mohammad Murad (FPTR): Nu e normal ca bugetul de promovare turistică a României să fie cât pentru promovarea unui salam(742)

  Turismul românesc are nevoie de o viziune coerentă pe termen lung și un buget de promovare care să permită jucătorilor din piață să fie competitivi, a afirmat, președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Mohammad Murad, la deschiderea ediției de toamnă a Târgului de Turism al României (TTR).

Acesta a precizat că în turismul românesc sunt peste 160.000 de angajați, iar acest domeniu este cartea de vizită a României.

“Înainte de a fi un om de afaceri în industrie, în construcții, comerț, orice persoană este consumatoare de produse turistice. Pentru a avea o carte de vizită bună, trebuie să schimbăm modul de gândire, astfel încât Ministerul Turismului, care nu există astăzi, Autoritatea Națională pentru Turism, care astăzi există — și cu care avem o bună colaborare — să nu mai fie o școală de vedete care vor să facă doar imagine. Este nevoie de oameni pragmatici, de oameni care știu foarte bine de ce altora le merge bine și nouă nu”, a explicat Murad.

El a atras atenția că, în prezent, gradul mediu de ocupare a hotelurilor din România, de 27-30%, este foarte mic, iar creșterea turismului în 2016 este sub potențialul țării.

Alin Burcea a subliniat că, la TTR, agențiile au venit cu oferte speciale cu discounturi semnificative, luând în calcul faptul că multe agenții au reduceri speciale și pentru Black Friday. Astfel, multe agenții oferă discount-uri de 40-50%, atât pentru vacanțele din România, cât și pentru cele din străinătate. Peste 230 de agenții de turism și tour-operatori din 14 țări sunt prezente, în perioada 17-20 noiembrie, la ediția de toamnă a Târgului de Turism al României (TTR) de la Romexpo. 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

AMINTIRI DESPRE FLOTĂ
scris de Lucian Cristea
Am apucat anii în care cu greu o navă găsea o dană liberă în Portul Constanța. Nu am studii de specialitate, nu am absolvit Marina, (...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • SĂ MORI RĂNIT DIN DRAGOSTE DE SPORT...
  • Al cui este Teatrul de vară din Mamaia, cine își bate acum joc de el și nimeni nu se supără?
  • SCURTA VARĂ FIERBINTE A NOULUI MINISTRU DE INTERNE
  • CASA MORTUARĂ ALBASTRĂ A PRESEI
  • CA SĂ AJUNGĂ PRIMAR, HORIA DE LA OPC ESTE CÂND CATTANI, CÂND ÎMPĂRATUL CONSTANTIN, CÂND SFÂNTA ELENA!