Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
economic
Mohammad Murad (FPTR):  Nu e normal ca bugetul de promovare turistică a României să fie cât pentru promovarea unui salam

Mohammad Murad (FPTR): Nu e normal ca bugetul de promovare turistică a României să fie cât pentru promovarea unui salam(1203)

  Turismul românesc are nevoie de o viziune coerentă pe termen lung și un buget de promovare care să permită jucătorilor din piață să fie competitivi, a afirmat, președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Mohammad Murad, la deschiderea ediției de toamnă a Târgului de Turism al României (TTR).

Acesta a precizat că în turismul românesc sunt peste 160.000 de angajați, iar acest domeniu este cartea de vizită a României.

“Înainte de a fi un om de afaceri în industrie, în construcții, comerț, orice persoană este consumatoare de produse turistice. Pentru a avea o carte de vizită bună, trebuie să schimbăm modul de gândire, astfel încât Ministerul Turismului, care nu există astăzi, Autoritatea Națională pentru Turism, care astăzi există — și cu care avem o bună colaborare — să nu mai fie o școală de vedete care vor să facă doar imagine. Este nevoie de oameni pragmatici, de oameni care știu foarte bine de ce altora le merge bine și nouă nu”, a explicat Murad.

El a atras atenția că, în prezent, gradul mediu de ocupare a hotelurilor din România, de 27-30%, este foarte mic, iar creșterea turismului în 2016 este sub potențialul țării.

Alin Burcea a subliniat că, la TTR, agențiile au venit cu oferte speciale cu discounturi semnificative, luând în calcul faptul că multe agenții au reduceri speciale și pentru Black Friday. Astfel, multe agenții oferă discount-uri de 40-50%, atât pentru vacanțele din România, cât și pentru cele din străinătate. Peste 230 de agenții de turism și tour-operatori din 14 țări sunt prezente, în perioada 17-20 noiembrie, la ediția de toamnă a Târgului de Turism al României (TTR) de la Romexpo. 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

„Sunt un candidat asumat”
scris de Mircea Lungu
Dețin, de ceva timp, o olografă proslanie de recomandare a distinsului candidat, un candidat asumat, cum se recomandă pe ici-colo, victi(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii