Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
Tabere pentru tineri voluntari, susţinute de Consiliul Judeţean Tulcea

Tabere pentru tineri voluntari, susţinute de Consiliul Judeţean Tulcea(695)

Aproape 150 de tineri din diferite zone ale ţării au participat anul acesta la două tabere organizate în comuna Ostrov, proiectul iniţiat de Asociaţia Grupurilor Locale de Tinteret (AGLT) fiind susţinut financiar de Consiliul Judeţean Tulcea.

"Mă bucur că în Tulcea s-au dezvoltat grupuri locale de tineret. Avem grupuri la Gârliciu, Ostrov, Jurilovca, Dăeni, iar din anul acesta avem un grup şi în municipiul Tulcea care are animatori foarte motivaţi implicaţi în activităţi săptămânale", a declarat într-o conferinţă de presă, coordonatorul AGLT, Maria Pruteanu.

Potrivit sursei citate, prima tabără de copii din Ostrov a fost organizată în anul 2010, anul acesta fiind pentru prima oară când comuna tulceană a găzduit două tabere destinate copiilor şi tinerilor care doresc să se implice în activităţi de voluntariat.

"Pentru mine, AGLT reprezintă o a doua familie. În 2013, am intrat în AGLT pentru un schimb de experienţă. (...) După schimbul de experienţă de anul acesta de la Ostrov, alături de elevii de la Şcoala gimnazială 'I.L. Caragiale' din municipiu, am format Grupul de tineret 'Îndrăzneşte să visezi'. Avem activităţi aproape săptămânal, iar unele din activităţi se desfăşoară cu copii cu dizabilităţi", a afirmat Andreea Frunză, elevă a şcolii din municipiu.

Cele două tabere care au reunit aproape 150 de copii şi tineri au fost susţinute financiar de CJ cu suma de 3.000 de lei, vicepreşedintele instituţiei, Dumitru Mergeani, felicitându-i pe tineri pentru acţiunile în care se implică. Suma acordată ca finanţare organizaţiei neguvernamentale a fost utilizată pentru achiziţionarea dotărilor necesare funcţionării taberei din comuna Ostrov. AGLT, o organizaţie creată în cadrul unui proiect româno-flamand, începând din anul 2000, a căpătat statut juridic în anul 2004 şi reuneşte în momentul de faţă peste 45 de grupuri locale de tineret care se ocupă de acţiuni de voluntariat în sate şi oraşe.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

CARACATIȚA PESEDISTĂ ȘI SALAMUL DE SOIA
scris de Lucian Cristea
Desemnarea unui candidat pentru alegerile locale de la Constanța a dat naștere la o agitație inutilă și fără precedent! Activiștii (...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • De ce candidează Mircea Diaconu?
  • DINTRE 1.000 DE-ALDE CATTANI, NU S-A GĂSIT UN MINISTRU COMPETENT LA INTERNE!
  • SĂ MORI RĂNIT DIN DRAGOSTE DE SPORT...
  • Al cui este Teatrul de vară din Mamaia, cine își bate acum joc de el și nimeni nu se supără?
  • SCURTA VARĂ FIERBINTE A NOULUI MINISTRU DE INTERNE