Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
Veste bună pentru iubitorii de muzică din Cernavodă

Veste bună pentru iubitorii de muzică din Cernavodă(518)

Primăria Oraşului Cernavodă şi Casa de Cultură organizează, în perioada 26-27 Noiembrie 2016, cea de a XXXV-a editie a FESTIVALULUI INTERNAŢIONAL DE MUZICĂ CORALĂ “I.D.CHIRESCU”.

Publicul va avea parte de două seri de spectacol inedit oferit de 16 ansambluri corale invitate din ţară, din Bulgaria, din Republica Moldova, din Italia, dar şi din Statele Unite.

Evenimentul se va desfăşura pe parcusul a două secţiuni: LAICĂ - gazduită de sala Casei de Cultură, Sâmbătă 26 Noiembrie, începand cu orele 16:00 si RELIGIOASA - gazduită de Biserica  “Sf.Impăraţi Constantin şi Elena”, Duminică 27 Noiembrie, începand cu orele 16:00.

Devenit o tradiţie a comunităţii, iubitorii genului muzical aşteaptă cu nerăbdare acest eveniment, care, anul acesta, reuneşte atât grupuri vocale, cât şi personalităţi marcante ale muzicii corale româneşti, compozitori, dirijori, muzicologi şi profesori universitari precum: Constantin Arvinte, Voicu Enăchescu, Valentin Gruiescu, Mariana Popescu, Alina Pârvulescu, Liliana Pişpiriş, Laura Mânzat, dar alţi invitaţi de onoare, printre care şi Înalt Preasfinţitul Teodosie Arhiepiscopul Tomisului.

Festivalul este închinat marelui compozitor I. D. Chirescu, care s-a născut la Cernavodă şi a fost, timp de şapte decenii, creatorul neegalat al muzicii corale româneşti.

Distribuie:

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

CARACATIȚA PESEDISTĂ ȘI SALAMUL DE SOIA
scris de Lucian Cristea
Desemnarea unui candidat pentru alegerile locale de la Constanța a dat naștere la o agitație inutilă și fără precedent! Activiștii (...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • De ce candidează Mircea Diaconu?
  • DINTRE 1.000 DE-ALDE CATTANI, NU S-A GĂSIT UN MINISTRU COMPETENT LA INTERNE!
  • SĂ MORI RĂNIT DIN DRAGOSTE DE SPORT...
  • Al cui este Teatrul de vară din Mamaia, cine își bate acum joc de el și nimeni nu se supără?
  • SCURTA VARĂ FIERBINTE A NOULUI MINISTRU DE INTERNE