Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
Veste bună pentru iubitorii de muzică din Cernavodă

Veste bună pentru iubitorii de muzică din Cernavodă(610)

Primăria Oraşului Cernavodă şi Casa de Cultură organizează, în perioada 26-27 Noiembrie 2016, cea de a XXXV-a editie a FESTIVALULUI INTERNAŢIONAL DE MUZICĂ CORALĂ “I.D.CHIRESCU”.

Publicul va avea parte de două seri de spectacol inedit oferit de 16 ansambluri corale invitate din ţară, din Bulgaria, din Republica Moldova, din Italia, dar şi din Statele Unite.

Evenimentul se va desfăşura pe parcusul a două secţiuni: LAICĂ - gazduită de sala Casei de Cultură, Sâmbătă 26 Noiembrie, începand cu orele 16:00 si RELIGIOASA - gazduită de Biserica  “Sf.Impăraţi Constantin şi Elena”, Duminică 27 Noiembrie, începand cu orele 16:00.

Devenit o tradiţie a comunităţii, iubitorii genului muzical aşteaptă cu nerăbdare acest eveniment, care, anul acesta, reuneşte atât grupuri vocale, cât şi personalităţi marcante ale muzicii corale româneşti, compozitori, dirijori, muzicologi şi profesori universitari precum: Constantin Arvinte, Voicu Enăchescu, Valentin Gruiescu, Mariana Popescu, Alina Pârvulescu, Liliana Pişpiriş, Laura Mânzat, dar alţi invitaţi de onoare, printre care şi Înalt Preasfinţitul Teodosie Arhiepiscopul Tomisului.

Festivalul este închinat marelui compozitor I. D. Chirescu, care s-a născut la Cernavodă şi a fost, timp de şapte decenii, creatorul neegalat al muzicii corale româneşti.

Distribuie:

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

FELIX ȘI PRAȘILA A DOUA!
scris de Lucian Cristea
Domnul Sanchi - în fața primului său examen electoral! De emoție, a transpirat din cap până în picioare la emisiunea difuzată de (...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii