Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
Au fost desemnați președinții secțiilor de votare din județ

Au fost desemnați președinții secțiilor de votare din județ(713)

Biroul Electoral Județean Constanța a efectuat, sâmbătă dimineața, tragerea la sorți a președinților și vicepreședinților pentru cele 556 de secții de votare din județ.

Pe 29 noiembrie se vor trage la sorti membrii formațiunilor politice neparlamentare pentru completarea birourilor electorale din fiecare secție de votare.

Candidaților independenți legea electorală nu le dă dreptul la a fi reprezentați în secțiile de vot.

Un birou de secție are nouă membri. Potrivit legislaţiei electorale în vigoare, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare şi locţiitorul acestuia sunt desemnaţi de către Autoritatea Electorală Permanentă, în şedinţă publică, anunţată cu 48 de ore înainte, prin tragere la sorţi computerizată, organizată la nivel judeţean sau al municipiului Bucureşti, cu 15 zile înaintea datei alegerilor parlamentare, pe funcţii, dintre persoanele înscrise în corpul experţilor electorali, cu domiciliul sau reşedinţa în judeţul respectiv, pe baza criteriului apropierii domiciliului sau reşedinţei de sediul secţiei de votare, precum şi pe baza criteriului studiilor absolvite.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
https://www.ctbus.ro/ConsultarePublicaTraseeConstanta/

Editorial

CE INTRIGI A MAI REINVENTAT LUMINIȚA VLĂDESCU DUPĂ MODELUL ÎPS?
scris de Lucian Cristea
La Medgidia, o ceartă, până la un punct, banală, generată, să zicem, chiar și de o șicană în trafic, s-a transformat într-un(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii