Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
CONSTANŢA, spre deosebire de TULCEA, nu are niciun centru de asistenţă pentru victimele violenţei domestice

CONSTANŢA, spre deosebire de TULCEA, nu are niciun centru de asistenţă pentru victimele violenţei domestice(675)

La Constanţa, în anul 2016, încă nu există un centru special de asistenţă pentru victimele violenţei domestice, iar autorităţile locale se descurcă după posibilităţi.

Aceasta nu înseamnă că în momentul în care ni se adresează o femeie, o mamă cu copii, victimă a violenței domestice, noi nu oferim servicii inclusiv servicii de găzduire. Avem astfel de situații. Și anul acesta am protejat astfel de persoane care ni s-au adresat în mod direct sau cazuri care ne-au fost trimise de către Spitalul Clinic Județean Constanța, când mama s-a internat într-o stare de sănătate destul de gravă după pedepsele fizice pe care le-a primit din partea partenerului de viață. În aceste condiții noi instituim o măsură specială de protecție la Centrul Maternal Mangalia”, a declarat pentru Radio Constanța Roxana Onea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Femeile agresate pot sta în acest centru cel mult un an, pe baza unui contract.

În ceea ce priveşte municipiul Tulcea, aici există mai multe spaţii destinate victimelor violenţei domestice, însă nu prea există solicitări. Cel mai probabil victimele nu reclamă abuzurile partenerului de viaţă de teamă sau de ruşine, spun reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială Tulcea.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PODUL DE LA MEDGIDIA - O ALTFEL DE POARTĂ A SĂRUTULUI
scris de Lucian Cristea
În studenție, când mergeam acasă, la Constanța, ieșeam la fereastra trenului ca să văd gara Medgidia. cu mult înainte ca trenul s(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii