Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
A fost lansat proiectul de prevenire a consumului de droguri  Dependenţi de Libertate!

A fost lansat proiectul de prevenire a consumului de droguri Dependenţi de Libertate!(772)

Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrul Regional Constanţa, a lansat, vineri, 25 noiembrie, proiectul de prevenire a consumului de droguri „Dependenţi de Libertate!”.

Acesta se derulează în parteneriat cu Penitenciarul Poarta Albă şi are ca obiectiv informarea elevilor cu privire la riscurile consumului şi traficului de droguri, utilizând ca metodă alternativă folosirea experienţelor traumatizante ale deţinuţilor. Astfel, proiectul propus se adresează elevilor la risc de consum de droguri din municipiul Constanța. Una dintre problemele majore ale activităților de prevenire este stabilirea unui dialog al specialiștilor cu elevii, dialog în care elevii vorbesc despre cauzele reale ale riscului de consum, despre piedici în controlul comportamentului, și despre capacitatea lor redusă de a-și imagina viitorul, de a se gândi la consecințe. Metoda alternativă care este utilizată în cadrul proiectului folosește experiența traumatizantă a unor foști consumatori de droguri aflați în Penitenciarul Poarta Albă pentru executarea pedepsei privative de libertate ca exemplu și pentru a ajuta adolescenții să construiască o imagine realistă a viitorului tragic ce îi așteaptă dacă devin dependenți de droguri asociat și cu comiterea de infracțiuni la legea 143/2000 modificată și completată privind combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Rolul penitenciarului nu este doar de custodierea dețunuților, rolul nostru este și de prevenire a infracționalității în rândul tinerilor, și ne dorim să facem acest lucru în cadrul proiectului împreună cu trei deținuți condamnați pentru trafic de droguri, fie condamnați pentru alte infracțiuni dar care au comis aceste infracțiuni pe fondul consumului de droguri”, a declarat șeful Serviciului Educaţional de la Penitenciarul Poarta Albă, Claudia Axinte.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

CIOCANUL LUI MOHAMMAD
scris de Lucian Cristea
Trebuie să recunosc că m-a surprins net simbolistica electorală a candidatului Mohammad Murad! Pe fondul apariției a tot felul de(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii