Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
TULCEA: Doar zece tichete de grădiniță eliberate în două luni!

TULCEA: Doar zece tichete de grădiniță eliberate în două luni!(907)

Fiecare copil în gradiniţă”, un proiect care a devenit lege în România, a făcut un pas important anul acesta.

Părinţii copiilor fără posibilităţi materiale au un motiv în plus să-i trimită să înveţe: primesc un tichet social în valoare de 50 de lei pe lună. Din păcate, demersul nu îşi atinge scopul, din pricina condiţiilor de acordare. Mai precis, din cauza nivelului prea mic al plafonului veniturilor pe care trebuie să le aibă o familie pentru a primi sprijinul financiar.

„În medie, la o comună cu 5.000 de locuitori sunt 13 dosare aprobate lunar”, a explicat primarul Ilie Ştefan, preşedintele Asociaţiei Comunelor din judeţul Tulcea.

Cele mai multe cereri au fost înregistrate în localităţile Topolog, Ciucurova, Niculiţel şi Valea Teilor. Familia trebuie să demonstreze că are un venit mai mic de 284 de lei pe lună, în condiţiile în care salariul minim pe economie este de aproape patru ori mai mare. Direcţia de Asistenţă şi Protecţie Socială din Tulcea a eliberat în ultimele două luni doar zece tichete, iar situaţia este similară şi în alte municipii din România.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

CUM SE NUMEȘTE COPACUL CARE FACE STRUȚI?
scris de Lucian Cristea
Ce este gluga de coceni și ce vrea ea de la înalta societate? Care este contribuția ei la definirea științifică a profesionalismului (...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii