Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
info utile
Prefectul de Tulcea susţine corelarea acţiunilor pentru prevenirea braconajului piscicol din Delta Dunării

Prefectul de Tulcea susţine corelarea acţiunilor pentru prevenirea braconajului piscicol din Delta Dunării(1050)

 Prefectul judeţului Tulcea, Alexandru Iordan, consideră că acţiunile pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol din Delta Dunării trebuie corelate, astfel încât pescarii să nu fie verificaţi zilnic de cele 13 instituţii de control în domeniu.

"Sunt numeroase instituţiile de combatere a braconajului piscicol, dar acest fenomen a avut o amploare în ultimul timp. Cred că în orice domeniu trebuie să existe o corelare a acţiunilor de control astfel încât să nu se suprapună. Trebuie să existe un plan de acţiune şi o coordonare la nivelul judeţului între instituţiile de control în acest domeniu", a declarat prefectul Iordan.

El a apreciat activitatea Serviciului de Poliţie Delta Dunării (SPDD), instituţie subordonată direct Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), al cărui raport arată că în primele 10 luni, angajaţii instituţiei au efectuat 262 de controale în urma cărora au fost constatate 187 de infracţiuni, s-au întocmit 112 dosare penale şi au fost aplicate 112 sancţiuni contravenţionale.

"Este important că, potrivit raportului, infracţionalitatea în acest domeniu se situează pe un trend uşor descrescător", a mai spus prefectul judeţului.

În urma controalelor efectuate de SPDD anul acesta, au fost confiscate 13.247 kilograme de peşte, din care 147 de kilograme de sturioni, 352 de icre şi alte bunuri, bărci, unelte de pescuit, motoare de ambarcaţiuni, valoarea totală a acestora fiind de 554.000 lei. Potrivit raportului SPDD, 36 din cele 262 de controale au fost efectuate în colaborare cu alte 13 instituţii ale statului, respectiv Inspectoratele de Poliţie Judeţene Tulcea, Constanţa şi Galaţi, Garda de Coastă - Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Tulcea, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), Garda Naţională de Mediu - Comisariatul General şi Comisariatul R.B.D.D., Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură - Serviciul de Inspecţie Delta Dunării, Departamentul pentru Luptă Antifraudă - Secţia Constanţa, Direcţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Tulcea şi Galaţi şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Tulcea. În comparaţie, în anul 2013, SPDD a realizat 1.203 acţiuni de control, în urma cărora a constatat 203 infracţiuni, a confiscat 9.854 kilograme de peşte, 5,5 kilograme de icre de peşte, precum şi ambarcaţiuni, unelte de pescuit şi alte bunuri utilizate în infracţiuni, valoarea totală a acestora fiind de 796.346,5 lei.

Anul trecut, Comitetul judeţean pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol în Delta Dunării, înfiinţat în anul 2006 la nivelul Prefecturii pentru a corela acţiunile antibraconaj în zonă a fost desfiinţat, autorităţile sperând ca atribuţiile acestuia să fie preluate de Comisariatul unic de control din cadrul ARBDD. Această entitate a început să funcţioneze anul trecut, însă unele instituţii ale statului nu au încheiat protocoale de colaborare cu ARBDD. 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii