Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
economic
Cel mai mare producător mondial de fructoză nemodificată genetic investeşte într-o fabrică la Medgidia

Cel mai mare producător mondial de fructoză nemodificată genetic investeşte într-o fabrică la Medgidia(788)

Compania turcă Tosmur Group a anunţat că va investi 204 milioane de euro într-o fabrică de amidon la Medgidia, care va fi operaţională din 2019.

Noua fabrică, Omnia Europa, va produce 60.000 de tone de maltodextrină pentru a satisface cererea actuală şi viitoare de produse alimentare de calitate pentru copii. Fabrica va avea şi o capacitate de producţie de 40.000 de tone de fructoză cristalină.

Tot aici se vor mai produsce şi glucoză, siropuri de fructoză, amidon de porumb și monohidrat de dextroză, scrie publicaţia Food Ingredients First.com. Fabrica va fi amplasată în zona centurii de porumb nemodificat genetic.

Fabrica turcilor va beneficia de oportunitățile în noua piață europeană a îndulcitorilor, inclusiv deschiderea spre Europa de Est, cu acces bun spre întreaga piaţă UE.

Grupul nostru se dezvoltă rapid pe sectorul ingredientelor alimentare de specialitate. Deținem acțiuni la Tat Nisasta, un producător de fruntoză cristalină și suntem implicaţi în afaceri cu PET, caviar, imobiliare. În 2015, am pus bazele Omnia Nisasta, în Adana - Turcia, cu scopul de a produce maltodextrină, fructoză cristalină, precum glucoza, maltoza, siropuri de fructoză şi amidon de porumb. Tosmur Group este astăzi cel mai mare producător de fructoză nemodificată genetic din lume”, spune Fatih Tosmur, preşedintele grupului. Aceasta este prima investiţie a grupului din afara Turciei.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

AMINTIRI DESPRE FLOTĂ
scris de Lucian Cristea
Am apucat anii în care cu greu o navă găsea o dană liberă în Portul Constanța. Nu am studii de specialitate, nu am absolvit Marina, (...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • SĂ MORI RĂNIT DIN DRAGOSTE DE SPORT...
  • Al cui este Teatrul de vară din Mamaia, cine își bate acum joc de el și nimeni nu se supără?
  • SCURTA VARĂ FIERBINTE A NOULUI MINISTRU DE INTERNE
  • CASA MORTUARĂ ALBASTRĂ A PRESEI
  • CA SĂ AJUNGĂ PRIMAR, HORIA DE LA OPC ESTE CÂND CATTANI, CÂND ÎMPĂRATUL CONSTANTIN, CÂND SFÂNTA ELENA!