Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
Naţionalizarea ţeparilor

Naţionalizarea ţeparilor(1225)

Capra bogătanului, echivalentă cu capra vecinului, în diverse ipostaze, a reuşit să-şi atragă antipatia clasei muncitoare. De când a dat de bine şi de cald, trăind ca în Pampas, şi-a schimbat total comportamentul. A devenit arogantă şi sâsâită. De ce şi sâsâită ? Ca să facă pe interesanta, după ce a participat la un concert de pneuri înţepate cu cuiul. Un obicei caracteristic ţeparilor de pretutindeni.

Desigur, mă refer la ţeparii şi hoţii cu ştaif. Unii dintre ei sunt de negăsit! Cu toate că, atunci când funcţiona ca preşedinte, Traian Băsescu se lăuda că îi găseşte pe marii infractori şi în gaură de şarpe! După cum se ştie, din cauza evadaţilor din România, şerpii de pe întreg mapamondul şi-au părăsit ascunzătorile! Revin la subiect. De ce şi-a schimbat comportamentul capra bogătanului? Ca să se umfle în pene precum gâsca lui Calache. Ca să ne oftice cu mărgelele primite în dar de la un curcan de la MAI. Acum, de când au venit tehnocraţii la putere, sunt şi curcanii mai relaxaţi, că, vorba aia, se apropie Crăciunul! Aşa se întâmplă când ai de-aface cu o capră parvenită, care, deşi nu mai este râioasă, se comportă ca şi cum ar fi! Adică, zic, se freacă de toţi pereţii.

Pe fondul mai multor frustrări personale, capra bogătanului a intrat în vizorul opiniei publice, agasată, oricum, de abuzurile comise cu lopata de cei care s-au îmbogăţit peste noapte. Faţă de aceştia, valul de antipatie e cât casa! Dar, paradoxal, a scăzut drastic numărul celor care cereau, în gura mare, ca miliardarii lui peşte prăjit să fie băgaţi la bulău…Este termenul preferat de domniile lor, de aceea, scuzaţi, l-am folosit fără să mai pun semnul mirării. De fapt, nu înţeleg de ce ne mai mirăm atâta! Până acum, ca să dea satisfacţie populaţiei oropsite, DNA îi trimitea pe vinovaţi la puşcărie, măsură salutată, iniţial, de cetăţenii patriei cu drept de vot şi nu numai. Chiar asta strigau pe la mitinguri. “ La puşcărieeeee”.

Curând, ca şi cum ai fi suflat în lumânare, mitul puşcăriei s-a stins. Pe un fond de caterincă, s-a aflat că mister Borcea organizează paranghelii în celula sa de lux de la Penitenciarul Poarta Albă! Alţi doi melomani ai fotbalului, reprezentanţi ai familiei Becali, aflaţi şi ei după gratii, beneficiază de condiţii de trai dintre cele mai bune în puşcărie! După o asemenea sfidare, în ton cu Giovani, care se lăuda că este mafiot, mă rog, poate unul de duzină, era şi firesc ca aversiunea populară să se îndrepte împotriva caprei bogătanilor, căreia i se impută toate oalele sparte. Ca atare, populaţia indignată cere naţionalizarea tuturor ţeparilor, trecerea lor rapidă la faza izmenelor şi confiscarea averilor agonisite pe căi ilicite. De ce să trândăvească în puşcărie! Mai bine să se zvârcolească în sărăcie...

Amărăşteanul visează cu ochii deschişi momentul capital al întoarcerii bogătanului ţepar cu picioarele pe pământ. Şi, dacă se poate, cu picioarele goale, cu izmenele în vine şi cu burta goală, ca toţi cei lăsaţi de izbelişte de îmbuibaţii care trag sforile. Decât să stea la puşcărie, din chindie în chindie, mai bine să înoate în sărăcie!

Prea repede au uitat unii de unde au plecat! Au uitat,au uitat, dar s-au şi lăcomit, în tentativa permanentă de a se îmbogăţi persiflând legea. Generos din fire, amărăşteanul s-a angajat voluntar să împartă supa săracului cu ţeparul naţionalizat şi să-l găzduiască în cămăruţa lui modestă, că atât i-a mai rămas! Confiscarea averilor ilicite. Asta îşi doreşte, mai nou, omul de rând, care nu înţelege cum au ajuns unii să împartă ţara între ei, izvoare, staţiuni, suprafeţe agricole, domenii de interes naţional, delta etc.
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

FLOTA PRIMARULUI-AMIRAL CHIȚAC PUNE TUNURILE PE MIO CAFFE!
scris de Lucian Cristea
TORA! TORA! TORA! Tradus din limba japoneză în limba română, în concepție proprie, înseamnă: “Pe ei, pe ei, mama lor de cafegii!(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii