Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
evenimente
28 de irakieni opriți la frontieră!

28 de irakieni opriți la frontieră!(1288)

În data de 08.12.2016, în jurul orei 18.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Sectorul P.F. Negru Vodă au observat, în apropierea localităţii de frontieră Dumbrăveni, mai multe persoane care se deplasau pe jos, peste câmp, dinspre R. Bulgaria spre România.

Poliţiştii de frontieră au reţinut grupul format din 28 de persoane, care ulterior a fost condus la sediul S.P.F. Negru Vodă pentru cercetări.

În cadrul primelor verificări, persoanele în cauză au declarat că sunt cetăţeni irakieni, 19 adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 41 de ani şi 9 minori, cel mai tânăr având vârsta de 1 an şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.
Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”, fapte prevăzută şi sancţionată de art. 262, alin. 1 cu aplicarea art. 77, lit. a din Codul Penal.

La finalizarea verificărilor specifice, vor fi întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a protocolului român-bulgar, în vederea predării cetăţenilor irakieni către autorităţile bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii