Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
AU VOTAT SUTA DE LEI A ȚAȚEI LEANA!

AU VOTAT SUTA DE LEI A ȚAȚEI LEANA!(2296)

În privința votului de azi, nu pot spune că am avut prea multe opțiuni la îndemână. A fost o plictiseală totală. De frica teroriștilor, bănuiți că s-ar fi camuflat în urnele de vot, am fost reduși cu totul la tăcere. Au fost, desigur, cele mai silențioase alegeri cu putință de când a dat capitalismul buzna peste noi! Nimic spectaculos, cum s-a întâmplat la alegerile prezidențiale, când neamțul și-a revenit din pumnii lui Ponta. Ce să alegi ? Unele partide ne-au promis fețe noi, dar au omis să ne spună cum stau cu competența. Vorbe și cimilituri. Starea de lehamite în care ne complacem de ani de zile persistă. Nu noi am spus că vrem continuitate ? Ce credeți că o să se schimbe la nivel național? Nimic.

Cei care vin la putere știu foarte bine ce au de făcut. Vor exploata, ca și ceilalți, starea de lehamite în care ne bălăcim. În loc de reconstrucție, după principiul piară dușmanii din țară, vor prelungi și dumnealor demolarea. Sunt multe polițe de plătit de la nivelul cel mai înalt cu putință până jos. Au fost deja achiziționate ghilotine noi cu tăișul foarte ascuțit și batistă de pus pe țambal. Plâng unii după prezumția de nevinovăție de care, în mod nejustificat, nu au avut parte. Acum e rândul lor să procedeze la fel cu adversarii politici.

Din patru în patru ani, se schimbă garda la conducerea ghilotinei. Avem ghilotine noi. Personal, nici nu mă interesează cine câștigă. Eu știu sigur că starea de lehamite a devenit starea noastră naturală. Poate că unii dintre dumneavoastră au ținut scorul la promisiuni electorale. De o parte și de cealaltă parte a baricadei, la acest capitol, scoruri astronomice.

Să vedem câte dintre aceste promisiuni vor fi respectate. Pun pariu că din senin o să se zbârlească vremea și o să avem parte subit de o nouă criză mondială, un motiv în plus pentru a fi anulate majorările de salarii. Suta de lei pe care o vântura pe deasupra capului țața Leana funcționează și acum...Chiar foarte bine, pentru că unii pun repede botul la suta de lei! Unii chiar au votat suta de lei a țaței Leana lui Ceaușescu!

Starea de lehamite e în toate cele ce sunt. Adevărul că alegerile de duminică nu par a ne da vreo garanție în ce privește viitorul nostru. Mă refer la simplul și umilul cetățean catalogat ca fiind o parte dintre cei care reprezintă mocirla.

Constat că aproape zilnic țara mea se micșorează din toate părțile și din toate punctele de vedere. Chiar noi, din cauza asupririi de către capitalismul de cumetrie, devenim tot mai mici în țărișoara noastră! În această privință, cu ce ne ajută alegerile de duminică? Vă spun eu, cu nimic, în condițiile în care diverse partide și politicieni stau la rând ca să se ploconească celor din UDMR.

În altă ordine de idei, când scăpăm de neisprăviții care au ajuns, după prostia lor, să ne decidă soarta! M-am lămurit și cu tehnocrații lui pește prăjit de Cioloș. Niște berbeci cu capete seci! Nicicând Gâgă nu a avut o reprezentare mai consistentă în Guvernul României!

Când pleci la drum cu astfel de personaje, te apucă pur și simplu lehamitea.

Unde s-au ascuns tinerii? Cred că și lor le este lehamite de toate și de toți!  

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii