Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
SINGUR ACASĂ

SINGUR ACASĂ(2273)

Iohannis a rămas singur acasă. Să recunoaștem, câți dintre noi nu au visat, e drept, la vârsta copilăriei, să rămână singuri acasă...

După noaptea de coșmar a alegerilor, nu s-a trezit la timp, iar familia, în mare grabă, ca să nu piardă avionul de Sibiu, nici nu a băgat de seamă absența lui din grup. S-a mai întâmplat, ce-i drept, și altădată, dar, fiind vorba de 5 sau 6 case, era aproape imposibil să fie găsit, unele dintre ele, la case mă refer, aflându-se în litigiu și la mare distanță unele de altele. De regulă, ieșea din ascunzătoare, fiind vorba de o farsă, când I se făcea poftă de micul dejun nemțesc.

De data aceasta, situația este oarecum diferită. Într-un fel, Iohannis și-a forțat destinul, urmărind de multă vreme să rămână singur acasă, ca să-și facă de cap, precum personajul principal dintr-un cunoscut film artistic de sezon, pe care televiziunile noastre îl repetă în prostie, că am ajuns să cunoaștem și replicile pe de rost. Ca să nu mai spun că actorul principal, în film, un băiețel simpatic, a trecut de multă vreme de a doua tinerețe!

Într-un fel, este o curiozitate că Iohannis, primul navetist al țării, a preferat să rămână în București, neavând nimic de sărbătorit după alegeri!

Simțind pesemne că nu apucă sfârșitul primului mandat, a vrut să rămână singur acasă...Cum spune domnia sa? “Palatul meu. Casele mele. Ale mele, ale mele...Meine! Meine!” După ce s-a convins că nu mai este nimeni în casă, s-a îndopat cu un ștrudel cu mere, fericit că poate plescăi de unul singur, ca la festivalul berii. A fredonat câteva șlagăre tiroleze după o scenetă cu Toma Caragiu neamț get beget. “Olariooo, oli, oliolario, olirilio.”..

Și-a luat apoi valijoara de pe șifonier, dar zâmbetul i-a pierit imediat după ce a deschis-o...Ce să fie? Ce să fie? A dispărut din valiză frumoasa Românie!

Care Românie? Aia de și-a făcut-o singur cadou, spunând că e România lui! Pe noi ne-a mutat în mocirla lui Cioloș, care se plânge că trebuie să facă duș după fiecare baie de mulțime! Asta e mai fudul decât MRU, cel cu vita Kobe, care s-a îmbolnăvit subit la conducerea SIE! Și-a pus România sub tejghea, în pușculița personală, în așa fel, încât, noi să nu avem parte de ea! “România mea!” De ce nu a spus: “Românii mei!

Bosumflat peste măsură că i-a dispărut România din geamantan, ca și cum ar fi fost un acordeon, a trecut la jocuri de societate. “Bicicleta mea, merțanul meu, ficusul meu, primăria mea etc.” După cinci ani de concubinaj cu președinția, are dreptul la partaj... Mai întâi, și-a confecționat din plastilină noul său guvern. Alt guvern? Guvernul meu, adică al lui! “Nu mă lăs! Nu mă lăs!” Nu știu cum se traduce asta în nemțește... Inițial, a vrut să-și comande prin telefon, la pachet cu o pizza vegetariană, alți miniștri, dar nu le-a cunoscut măsura. Guvernul lui Cioloș fiind unul fără măsură!

La ce bun, într-un final, ca și la primul guvern, I s-ar fi livrat niște rebuturi din Uniunea Europeană, că și acolo nu sunt doar minți luminate... Pe Cioloș, recunoaște în sinea sa, l-ar păstra, fiind premierul din sufletul și inima sa. Parcă lui nașul Blejnar i se spunea așa..."Dacă voi nu îl mai vreți pe Cioloș prim ministru, eu, să știți, îl vreau!" Ca să nu-l recunoască cei care îl antipatizează, Iohannis i-a confecționat o mustață stufoasă, ca să fie confundat eventual cu un ungur măsliniu, că tot se laudă UDMR că vine din nou la guvernare! Poate că nu vor fi chiar atâta de tâmpiți cei de la PSD!

Foamea produce, însă, unora tulburări de memorie... Cioloș a primit și alte oferte. De pildă, un grup de contestatari îl provoacă la jocul de înaltă societate "Nu te supăra, frate, mai bine cară-te!" După atîta politică în plapumă, Iohannis simte nevoia unei plimbări cu bicicleta prin Palatul Cotroceni. Timp de două zile, perioadă în care poporul aștepta cu înfrigurare concluziile sale despre alegeri, s-a plimbat cu bicicleta prin palat, întreg personalul auxiliar fiind învoit să stea acasă.

În acest timp istoric, cât s-au derulat alegerile, a condus România de pe capra bicicletei sale sport. Când țara clocotea de nerăbdare să-l vadă la față pe conducătorul iubit, domnia sa a preferat să stea singur acasă! S-ar fi plimbat domnia sa și cu merțanul, dar, deocamdată, la Cotroceni, nu este gata nici o autostradă...

Căzut în melancolia specifică acestei perioade, Iohannis, profitând că este singur acasă, a încercat să o reconstituie din franjuri pe micuța Gorghiu, păpușa lui dragă, șefa mea de partid, adică a lui, care a făcut praf PNL. Păi, a fost bine că a lăsat-o singură pe biata fată în fața liberalilor furioși! Și, acum, o continuă cu Turcan!

Ei bine, când I se amintește de PNL, nu mai spune “Partidul meu”, adică al lui! Nici nu zici că a avut vreo legătură cu partidul ăsta!

Când auzi că vine Boc, care face poc, ca să pună PNL pe cric, apoi, chiar că nu-ți mai vine să ieși din casă!
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii